Instagram'ı bir dating platformu haline getiren uygulamalar

Instagram'ı bir dating platformu haline getiren uygulamalar

Dünyadaki tüm sosyal ağların kullanımını, üyeleri şekillendirir. Örneğin insanların o an yaptıkları aktiviteleri yazması için ortaya çıkan Twitter, ülkemizde daha çok anlık mesajlaşma ihtiyacına çözüm oluyor.

Ya da üniversite öğrencileri arasında bir iletişim platformu olarak hayatına başlayan Facebook, kısa bir süre içinde popülerleştikten sonra ülkemize çocukluk arkadaşını bulma aracı haline geldi. Şu an ise Facebook; kalabalık bir arkadaş topluluğunun kurdukları kapalı bir grupta haberleşmesini de sağlayabileceği gibi, ilgi alanlarınızı takip etmenize olanak veren bir haber platformu olarak da kullanılabilir.

Instagram da aslında lokasyon tabanlı bir uygulama olarak yayın hayatına başladı. Kısa bir süre sonra o dönemde dikkatleri üzerine çeken Foursquare'in yükselişi karşısında çaresiz kalarak bugünkü halini alan Instagram, insanların çektikleri fotoğraf ve son dönemde videolara filtre eklenerek paylaşmasına yarayan bir sosyal platform.

Instagram kullanıcıları ile mesajlaşabilmenizi sağlayan uygulamalar

Bugün ise sizlere Instagram üzerinden diğer üyelere chat yapabilmenize olanak sağlayan uygulamaları tanıtacağız. Bu uygulamaların en çok kullanılanı InstaMessage. iPhone ve Android versiyonu bulunan InstaMessage sayesinde Instagram kullanıcıları ile kapalı bir ortamda chat yapabiliyorsunuz.

Instagram hesabınız ile üye olduğunuz InstaMessage, hem kendi öneri mekanizması ile size platform üzerinde popüler olan kullanıcıları öneriyor hem de lokasyona göre size yakın olan kişileri listeliyor. InstaMessage'ın sadece Android uygulaması Google Play'de yer alan bilgiye göre 1 milyonun üzerinde indirilmiş.

InstaMessage'ın ardından aynı alanda popüler olan bir diğer uygulama da InstaTalks. Aynı şekilde iPhone ve Android uygulamaları bulunan InstaTalks'a da Instagram hesabınız ile giriş yapıyorsunuz. InstaTalks'ta ayrıca chat yaparken karşınızdaki kişiye fotoğraf göndermeniz de mümkün. InstaMessage ise Google Play'e göre 500 binin üzerinde indirilmiş.

instagram-is-belgeseli

Instagram'ı yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir dating platformu, ünlüler ve markalar için oldukça etkili bir tanıtım aracı, fotoğraf tutkunları için dijital fotoğrafın en gözde paylaşım alanı ve geriye kalan kullanıcılar içinde fotoğraf bazlı sosyal ağ olarak tarif edebiliriz. Tüm diğer sosyal ağ siteleri gibi Instagram da tamamen üyeleri tarafından şekillendiriliyor.

İnsanların fotoğraf tutkusu ve topluluk gücünün özellikle ABD gibi ülkelerde tavan yapmasında dolayı Instagram bazı kullanıcıları için aslında birer tutku. Bu 'tutku'yu daha iyi anlamak için Istagram için çekilen Instagram Is belgeselini izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.