Para kazandıran sosyal alışveriş platformu: Netlioo.com

Para kazandıran sosyal alışveriş platformu: Netlioo.com

Türkiye’de E-ticaret pazarının büyümesi ile birlikte ekosisteme yeni oyuncular dahil oluyor. Artan pazar hacmi özellikle iş ortaklığı programları (affiliate marketing) ile çalışan cash-back, kupon ve ürün fiyat karşılaştırma sitelerinin pazar  potansiyelini gösteriyor.

Ekosistemimize dahil olan girişimlerden birisi de Gökhan Terlemez ve Meral Terlemez tarafından kurulan, Haziran ayında hayata geçen Netlioo.com.

Platform kullanıcıların internetten alışveriş yaparken, sadece kendi alışverişleri değil arkadaşlarının alışverişlerinden de  para kazanabilmelerini sağlayan iş modeline sahip. Harcadıkça para kazandıran cash-back sitelerine farklılık katarak ağ pazarlamasını (network marketing) da dahil etmiş olan Netlioo, ülkemizde yıllar boyunca ilginin azalmadığı ağ pazarlamasını e-ticaretle birleştiriyor.

netlioo sayfa görüntüsü

Netlioo.com kullanıcılarına aralarında Markafoni, Hepsiburada, Teknosa gibi büyük markaların da bulunduğu 40’tan fazla e-ticaret sitesinde geri ödeme imkanı sunuyor. Bu sitelerden yapılan alışverişlerde geri ödeme oranları her bir e-ticaret sitesi için %2 ile %20 arasında değişiyor. Yıl sonu üye sayısı hedeflerini 50.000 olarak belirten Gökhan bey, bu üyelerden 5.000 işlem beklentisini dile getiriyor.

Cash-Back yayıncı modeline Network Marketing entegrasyonu

Netlioo cash-back çalışma modelini network marketing ile birleştirmiş. Üyelerin kendi ağındaki kullanıcıların alışverişinden kazandığı geri ödemeden, yeni kullanıcı kazanımına ve kullanıcının site içindeki herhangi bir fırsatı kullanarak yapacağı alışverilerden gelir elde ediyor.

Alışveriş komisyonun %35’ini alışveriş yapan üyeye, %10’u kullanıcıyı kazandıran üyeye, %35’i kendi ağına, geri kalan %20’lik payı ise Netlioo kendi komisyonu olarak paylaştırmış. Yani kullanıcı sisteme dahil olması ile birlikte alışveriş yapmasa bile arkadaşlarının alışverişinden para kazanabiliyor.

E-ticaret ekosistemine dahil olan oyuncularla pazarın daha da büyüceği aşikar, yurtdışında network marketing ile cash-back yayıncı modelini birleştiren büyük başarı yakalamış bir girişim yok. Bu birlikteliğin ülkemizde ne kadar başarıya ulaşacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.