Instagram’dan adında “Insta” veya “Gram” geçen uygulamalara yasak geldi

Instagram’dan adında “Insta” veya “Gram” geçen uygulamalara yasak geldi

Büyük firmaların markalarını korumak için çaba harcamaları anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum. Fakat bu amaçla atılan adımların 3 yıl sonra hayata geçmesi, bu kadar zamandır söz konusu markanın çevresinde oluşmuş bulunan ekosistem için oldukça ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Buna en son örnek Instagram oldu. Popüler uygulamanın yeni kullanım kuraları, şu anda piyasada bulunan Instagram uygulamalarının çok büyük bir kısmını etkileyecek kadar geniş bir yasak içeriyor. Instagram’ın yeni kurallarına göre artık Instagram ekosisteminde yer alan uygulamalar, uygulama isminin içerisinde “Insta” veya “Gram” kullanamayacaklar.

Instagram konuyla ilgili kullanım kurallarını güncellemesinin ardından bu kuralı ihlal eden uygulamaların sahiplerini e-posta ile tek tek uyarmaya başladı.

Uygulamaların çoğunu etkiliyor

Instagram tarafından gönderilen e-postada bu servisin API’ını kullanan uygulamaların, kullanıcılar tarafından orijinal Instagram uygulaması ile karıştırılmasına izin verilemeyeceği belirtiliyor. Bu nedenle uygulamaların isminin veya logosunun Instagram’a benzemiyor olması gerekiyor. Dolayısıyla uygulamanın adında yer alan “Insta” veya “Gram” kısımlarının bundan sonra API ihlali anlamına geldiği vurgulanıyor.

TechCrunch’ta yer alan bilgilere göre Instagram gönderdiği bu e-postaya 48 saat içerisinde yanıt beklediğini ve “kabul edilebilir” bir süre içerisinde de gerekli değişikliğin yapılmasının beklendiğini belirtiyor.

En popüler Instagram uygulamalarına bakıldığında çok büyük bir kısmının bu isim kuralını ihlal ettiği görülüyor. Kaç kullanıcının bu yüzden diğer uygulamaları Instagram’ın orijinal uygulaması ile karıştırdığını bilemiyoruz ama bu uygulamaların büyük kısmının yeni kuralların tamamını karşılayamayacakları için kapanmak zorunda kalacakları düşününce, olası karışıklıkların çok azalacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.