Linkedin üniversite sayfalarını açtı

Popüler iş ağı Linkedin resmi blogundan yaptığı açıklamayla üniversite sayfalarını açtığını duyurdu. Bu açılımla gençleri hedefleyen Linkedin'in iş ilanlarını daha da genişletmek için iyi bir yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

Üniversite sayfalarını açma fikri, Linkedin Ürün Yönetim Direktörü Christina Allen'ın kızı ile birlikte üniversite seçmek için 4000 km yol yapması ve yaptığı yolculuğa rağmen istediğine ulaşamaması  ile doğuyor. Bu ürünün Linkedin için mihenk taşı olduğunu da  belirtiyor Allen.

Linkedin üniversite sayfalarının Facebook sayfa konseptine oldukça yakın çalıştığını söylebiliriz. Linkedin'in burada farklılaştığı noktanın üniversitenin ünlü mezunları da başta olmak üzere mezunların nerede çalıştığına dair  bilgiler sunuyor olması. Ayrıca mezunların da kendi aralarında iletişim kurmalarına olanak tanıyor.

Screen Shot 2013-08-19 at 6.30.03 PM

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için yeni bir referans kaynağı olacağı kesin olan Linkedin üniversite sayfaları, öğrencilerin tüm dünyadan istediği şehirdeki üniversiteleri listeleyebiliyor. Üniversitelerin detaylı incelenebildiği sayfalarda belki de üniversite adaylarının en çok ilgisini çekecek olan önceki dönem mezunları ile iletişime geçebiliyor olması.

Şu anda Türkiye'deki üniversitelerin sayfası arandığında standart yapıda bir üniversite sayfasıyla karşılaşıyoruz. Ancak Linkedin öne çıkardığı özellikler henüz bu sayfalarda bulunmuyor. Karşılaştırmalı görmek için Bahçeşehir Üniversitesi sayfasıyla Stanford Üniversitesi sayfalarını karşılaştırabilirsiniz.

Bu yılki üniversite seçim dönemi sona erdi ancak önümüzdeki yıllar için Linkedin üniversite sayfalarının oldukça faydalı olacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.