Türkiye'den 8 girişim Dublin’de düzenlenecek olan Web Summit’e seçildi

Türkiye'den 8 girişim Dublin’de düzenlenecek olan Web Summit’e seçildi

Geçen sene olduğu gibi bu sene de medya sponsorları arasında bulunduğumuz Web Summit, 30-31 Ekim tarihlerinde Dublin'de düzenlenecek. Sizlere daha önce aktardığımız gibi organizasyon; Haziran ayı içinde Türkiye'de bulunan ve etkinliğe katılmak isteyen internet girişimlerinin başvurularını kabul etmişti.

Etkinlik ekibi Türkiye'den Dublin'e davet edeceği 8 internet girişimini bugün itibariyle belirledi: GLOBED, Kobikit, Onedio, Sopsy, Kaarun, Superarama Gruphediye.com ve Prisync.

Girişimleri birer cümleyle anlatacak olursak; Sopsy kullanıcıların oldukça kolay bir şekilde kendi online mağazalarını açmalarına yarayan bir e-ticaret platformu. Prisync ise e-ticaret sitelerinin rakip analizi, fiyat ve stok takibi gibi bir takım işlemleri yapmasına yardımcı oluyor. GLOBED, okullara e-öğrenme platformu sunarken, Kobikit de küçük ve orta ölçekli işletmeler için bir sosyal iş platformu olmayı hedefliyor. Gruphediye.com, adından da anlayabileceğiniz üzere toplu hediye alma süreçlerini daha eğlenceli ve kolay hale getirmeye çalışıyor.

Diğer isimler ise arama ve indeksleme fonksiyonuna çeşitli üniversitelerin de katılımını sağlayan Superarama, en iyi mağazalardan en iyi ürünleri toplayıp bunları Facebook beğenileri ile tavsiye eden Kaarun ve sosyal ve yenilikçi bir haber sitesi olan Onedio.

demorazzi-2013

8 girişimin 2'sinin (Sopsy ve Prisync) Mayıs ayında düzenlediğimiz Webrazzi Startup etkinliğimizdeki Demorazzi'de yarışmasında yer alması ise dikkat çeken bir diğer nokta. Bu arada Web Summit ekibinin söz konusu girişimleri seçerken erken aşamada olmalarına ve sadece yerel değil, uluslararası bir potansiyel barındırmalarına özellikle dikkat ettiklerini söyleyebiliriz.

Etkinlik boyunca Google Ventures ortaklarından Kevin Rose, Evernote CEO'su Phil Libin, WordPress kurucusu Matt Mullenweg gibi konuşmacılar sahne alacak. Ayrıca Google Ventures, Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz ve NEA gibi önce gelen yatırım şirketlere de etkinlik süresince Dublin'de bulunacak. Hemen yukarıda saydığımız Türkiye merkezli internet girişimleri, aynı zamanda çok sayıda medya kuruluşuyla da tanışma fırsatını yakalayacak.

Web Summit kurucusu Paddy Cosgrave ise Türkiye hakkında şunları söyledi: "Bu yıl Web Summit’e Türkiye’den katılımın yüksek olması nedeni ile mutluyuz. Bu İstanbul ve ötesindeki girişimcilik ve start-up ekosisteminin güçlü olduğunun gerçek bir kanıtıdır."

Etkinliğe Türkiye'den katılacak diğer internet şirketlerine yüzde 20 indirim

Küresel çapta 8 bin katılımcıya ev sahipliği yapması beklenen Web Summit, Avrupa'nın en büyük teknoloji konferanslarından birisi konumunda. Etkinlik hakkında detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. Bu arada Web Summit'e katılmak isteyen diğer internet şirketleri de Websummit.net sitesinde TURK4312 kodunu kullanarak erken rezervasyon biletlerine yüzde 20 indirimle sahip olabilirler.

Ayrıca etkinlikte Peak Games kurucu ortakalrından Rina Onur ve Webrazzi kurucusu Arda Kutsal da yer alacak. Medya sponsoru olduğumuz Dublin Web Summit ile ilgili çok sayıda gelişmeyi sizlere aktaracağız. Şimdiden 8 girişimimize bol şans!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.