Twitter eğitim firması Marakana’yı satın aldı, Twitter Üniversitesi’ni başlattı

Twitter eğitim firması Marakana’yı satın aldı, Twitter Üniversitesi’ni başlattı

Geçtiğimiz birkaç aydır Marakana adlı açık kaynak kodlu eğitim firması ile birlikte bir şirket içi eğitim programı üzerinde çalışan Twitter, bu süreçten o kadar etkilendi ki sonunda Marakana’yı satın almaya karar verdi.

Teknik konularda eğitim veren Marakana, Twitter’ın mühendislik ekibine katılacak ve bu ekibin eğitimlerini sağlayacak olan Twitter Üniversitesi’nin temelini oluşturacak. Twitter Üniversitesi, şirket içerisinde mühendislere verilen pek çok farklı eğitimi tek bir çatı altında toplamanın yanı sıra daha sistemli bir hale sokacak.

Daha da güzeli, Twitter bu üniversite için hazırlanan içeriklerin bir kısmını herkesin kullanımına açmayı planlıyor…

marakana-logoGelişmeyi duyuran blog yazısında Chris Fry, Marakana’nın kurucuları Marko Gargenta ve Aleksandar Gargenta’nın eğitim konusundaki yaklaşımları ve girişimci liderliklerinden çok etkilendiklerini söyledi. 2005 yılında kurulmuş olan Marakana’nın web sitesinde yer alan duyuruda da girişimin kurucuları Twitter’a katılmaktan duydukları heyecanı dile getirdiler.

"Mühendisler için en iyi çalışma ortamı"

Bu hamle Twitter’ın nitelikli iş gücünü sürekli geliştirmesini sağlamanın ötesinde, firmayı bu profile uygun yeni adaylar için daha cazip kılıyor olması açısından da önemli. Blog yazısında yer alan “Twitter’ın mühendisler için dünyadaki en iyi çalışma yeri olmasını istiyoruz” ifadesi de zaten bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bilişim dünyasında nitelikli iş gücü önemli bir sorun olma özelliğini koruyor. Bu durum sadece teknolojide dünyanın önde gelen ülkesi ABD ile sınırlı değil, dünyanın teknoloji üreten veya üretmek isteyen her yerinde aynı. Nitelikli iş gücü ise ancak nitelikli ve sürekli eğitim ile mümkün olabilir. Bu alandaki tüm firmalar Twitter gibi üniversite kurmasalar da, kendi kapsamlarında eğitimi düzenli hale getiremeyenlerin uzun vadede geriye düşeceğini tahmin etmek de zor değil…

Siz de dilerseniz Twitter Üniversitesi’nin herkese açık paylaşımlarını @twu hesabından takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.