Facebook’un üzerinde çalıştığı ünlülere özel uygulamasını çoğumuz kullanamayacağız

Facebook’un üzerinde çalıştığı ünlülere özel uygulamasını çoğumuz kullanamayacağız

Facebook şu sıralarda yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Şu an için uygulama henüz test aşamasında ve sadece çok az sayıda kullanıcıya açık. Fakat test aşaması tamamlanıp, genel kullanıma açıldığı zaman da ne yazık ki çok büyük bir kısmınız bu uygulamayı asla kullanamayacak. Çünkü AllThingsD’nin haberine göre Facebook’un bu yeni uygulaması sadece ünlülere özel…

Uygulamanın tam olarak ne şekilde çalıştığına dair henüz net bir bilgi yok ama bu özel uygulamanın amacı; şöhretlerin Facebook hesaplarını daha etkili bir şekilde yöneterek, hayranları ile daha pratik bir şekilde etkileşimde bulunabilmelerini sağlamak.

Diğer yandan bu uygulama ünlülere özel olsa da, aslında Facebook’un hedefi ise yine de biz sıradan insanlar gibi görünüyor…

Twitter'a doğru bir adım daha...

Henüz erken aşamasında olan bu uygulama hayata geçtiğinde, Facebook üzerinde ünlüler ve hayranları arasındaki mesafeyi büyük oranda azalmış olacak. Ünlü isimler bu VIP uygulaması sayesinde hayranlarının kendileri hakkında neler söylediğini çok daha rahata bir şekilde takip edebilecekleri için gerektiğinde sohbetlere dahil olmaları da kolaylaştıracak ve işte bu nokta da kullanıcıların hayranı oldukları kişileri takip etmeleri için Facebook üzerinde daha aktif olmalarını sağlayacak.

Diğer bir deyişle Facebook ünlülerin sosyal ağ sitesini aynı Twitter’ı kullandıkları gibi kullanmalarını istiyor. Twitter’da ünlülerin Facebook’a göre çok daha “erişilebilir” olmaları Facebook’un da istediği bir şey ve bu yeni uygulama bu konuda Facebook’un Twitter ile arayı kapatmasına yardımcı olabilir.

Fakat Twitter’da başarılı olan her özelliğin Facebook’ta aynı oranda başarı sağlayacağının garantisi de yok. Örneğin hashtag yapısını kendi platformuna taşıyan Facebook’un henüz bu konuda arzu ettiği kullanım düzeyine ulaştığını söylemek pek mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.