Facebook konuşma tanıma ve tercüme uygulaması Jibbigo’yu satın aldı

Facebook konuşma tanıma ve tercüme uygulaması Jibbigo’yu satın aldı

Dünya hızla küçülüyor ve milyarlarca insanın birbirleri ile kolaylıkla iletişim kurabilmesinin önündeki en önemli engel artık kullandıkları farklı diller. Bir dönem Esperanto’nun bu konudaki Babil Kulesi olacağı düşünülüyordu ama bu hayal gerçeğe dönüşmedi. Şu sıralarda ona en yakın alternatif İngilizce. Bu yüzden dünyanın geri kalanı ile iletişim kurabilmesi için artık daha kreşlerde çocuklara İngilizce öğretilmeye başlanıyor.

İngilizce artık büyük oranda evresel bir dil ama İngilizce bilmeyenlere ulaşmak istediğinizde veya kendinizi ana dilinizde daha rahat ifade ediyorsanız bir yardımcıya ihtiyacınız var. 12 yıl önce kurulan Mobile Technologies’in 2009 yılında yayına soktuğu Jibbigo ise kısa sürede bu konudaki en önemli yardımcılardan biri haline geldi.

Ve artık Jibbigo, çoklu dil özelliklerini geliştirip “dünyanın geri kalanı ile de iletişim kurabilmek isteyen” Facebook’a ait…

Hem online, hem de offline olarak sesli tercüme yapabilen ilk mobil uygulama olan Jibbigo, ses tanıma teknolojisi sayesinde pek çok metin tabanlı benzerinden ayrılıyor. Bu nedenle de özellikle kendi ülkesi dışında bulunan turistler ve sağlık görevlileri tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Jibbigo

Hem Facebook, hem de Jibbigo tarafından duyurulan bu gelişme ile birlikte artık sosyal ağ devi tüm dünya ile daha rahat iletişim kurabilmek için çok önemli bir adım atmış oldu. Anlaşmanın detayları henüz belli değil.

Konuyla ilgili Facebook adına açıklama yapan Tom Stocky, Jibbigo satın almasının şirket için uzun vadeli bir yatırım olduğunu söylüyor. Bundan anlaşılan Facebook’un Jibbigo’yu bir alt yapı olarak kullanarak üzerine çok farklı bir şeyler ekleyerek geliştirmeye devam edeceği.

Ne olacağı bilemiyoruz fakat düşününce Facebook veya Facebook’a ait bir servis üzerinde gerçek zamanlı sesli tercüme olanağı sunabilmesi geliyor. Bu da özellikle farklı dilleri konuşan insanların kendi aralarında canlı sohbetler gerçekleştirebilmesini mümkün kılıyor.

Bunu ister Skype benzeri bir yapı ile birlikte düşünebilirsin, isterseniz de bir platform olarak Facebook’un kendi üzerinde geliştirilecek uygulamalara sunacağı ek bir hizmet olarak. Her iki durumda da önü son derece açık ve büyük potansiyele sahip gibi görünüyor.

Pazar günü Google Play’de, dün ise App Store’da güncellenen Jibbigo uygulaması halen indirilebiliyor, ama daha ne kadar süre bu şekilde devam edeceği belli değil…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.