İnternet okuma alışkanlığımızı değiştirmek konusunda oldukça etkili oldu. Bu değişimi erken aşamada görerek işe başlayan Dmags Network mobil platformlarda başlattığı hikayesini çoklu platforma taşıdı ve yavaş yavaş dünyaya açılmaya hazırlanıyor.
Hızır Seven'in öncülüğünde 2010 yılında başlayan hikaye, 2011 yılında ilk çizgi roman uygulamasının, 2011 yılında da dergi mağazası dMags'in yayınlanmasıyla devam etmiş.
2012 yılında Raif İpek'in şirkete katılımı ile iOS'a ek olarak, web, Android ve Windows 8 platformalarında da tek hesap üzerinden erişilebilir olmuş. 750 binden fazla üye, bir çok ücretsiz dergi
Toplamda 750.000'in üzerinde kullanıcıya ulaşan Dmags, 140 üzerinde dergi ile kendini Türkiye'nin en çok dergiye sahip platformu olarak tanıtıyor.
Ücretli dergilerin yanında ücretsiz dergilerin de dikkat çektiği platform, bu anlamda reklam potansiyelini de yukarılara çekiyor. Casper'ın Androidli tabletlerinde, Windows 8 işletim sistemli bilgisayarlarında ve tabletlerinde yüklü olarak satışa sunuluyor.
2014'te yurtdışına açılmayı planlıyor
Dergi okuma alışkanlıklarının artması için 2013 yılı sonuna kadar farklı kampanyalar ile büyümeyi hedefleyen Dmags, farklı gelir modelleri üzerinde de çalışıyor ve 2014 yılında yatırım teklifleriyle beraber yurtdışına açılmayı planlıyor.
Dijital dergi pazarının büyüklüğü tam olarak bilinmese de 22 kişilik Dmags ekibi gidişattan memnun. Aldığımız bilgiye göre yeni ayın satış rakamları bir evvelki ayın gerisine düşmüyor. Öz sermaye ile kurulan ve şu anda dergi satışları, dergi yayın bedelleri ve reklam gelirleri gibi gelir modelleriyle yoluna devam ediyor ve görünüşe bakılırsa yurt dışı hedeflerine de ulaşmayı başaracak.