Facebook, oyun geliştiriciler için mobil oyun yayıncılığı programını duyurdu

Facebook, oyun geliştiriciler için mobil oyun yayıncılığı programını duyurdu

Facebook'un bir süredir mobil oyun alanında birşeyler yapacağı konuşuluyordu. Dün yapılan resmi açıklamayla Facebok mobil oyun geliştiriciler için yayıncı programını duyurdu.

Geliştirici sayfalarının altında yer alan mobil oyun yayıncılığı programı temel olarak kısıtlı imkanlara sahip bağımsız oyun geliştiricilerin kaliteli mobil oyunlarının daha fazla yayılmasını sağlayacak bir destek program niteliğinde.

Küçük ve orta ölçekli şirketlerin mobil oyunlarına küresel popülerite kazanmasının hedeflendiği programa sizde kaydınızı yaptırabilirsiniz. Facebook çalışanları tarafından yönetilecek olan programla çok doğru bir hedefleme ve sonrasında da raporlama yapılması planlanıyor.

800 milyon mobil kullanıcısı olan Facebook'un son paylaşılan rakamlara göre 260 milyon aktif oyuncusu bulunuyor. Programın yapacağı iş de tam olarak pazarlama gücü olmayan kaliteli oyunları, bu oyuncu kitleyle bir şekilde buluşturmak.

Geçen hafta açıklanan son çeyrek finansal sonuçlarında reklam gelirlerinin %41'inin mobilden geldiğini gördüğümüz Facebook, mobile inancını sürdürüyor. Yıllardan beri Facebook'un geleceğinin mobilde olacağını söyleyen şirket CEO'su Mark Zuckerberg, bu hedef doğrultusunda yan programlarla da kendi sistemine bağlı mobil ekosistemi geliştiriyor.

Facebook'un kurulduğu ilk yıllardan beri oyun öncelikli bir parçasıydı. Son aylarda sosyal oyunlar güç kaybetse de mobil oyunların hızla büyüdüğü gözle görülür bir gerçek. Yıllar önce kendi geliştirici ekosistemini geliştirmek için Fbfund'ı kuran Facebook'un şimdilerde mobil geliştiriciler için cazibe merkezi olmaya çalışmasından daha doğal bir durum olamaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.