Önümüzdeki 4 yılın gelecek vaat eden girişim alanları

Önümüzdeki 4 yılın gelecek vaat eden girişim alanları

Piyasa araştırması firması IBIS World, geçtiğimiz günlerde en hızlı büyüyen 10 sektörle ilgili bir araştırma yayınladı. Yeşil teknolojilerin yanı sıra kişisel bakım ve organik ilaçların arasında bulunduğu raporda yükselen teknolojiler için de özel bir bölüm yer alıyor.

Özellikle son beş yıl içerisinde çoğumuzun yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal medya sadece bir sektör olarak değil, diğer sektörlere büyük imkanlar sunan bir platform olarak da raporda dikkat çekiyor.

Sadece bu yıl içerisinde değil, önümüzdeki dönemde de büyümesini sürdürmesini bekleyen alanlar arasında girişimcilerin çok ilgisini çekeceğine inandığımız alanlar bazı yer alıyor. Rapor içerisinde özellikle bizim ilgi alanımıza giren internet girişimleri ile ilgili bölümleri bir araya getirdik…

Sosyal oyun

2002’den bu yana her yıl ortalama yüzde 128 büyüyen sosyal oyun sektörü IBIS’e göre ilerleyen yıllarda da büyüme hızını koruyacak. Rapora göre 2014’ün sonuna kadar zirvede kalması beklenen sosyal oyunların 2014’ün ardından büyüme hızı azalacak olsa da 2017’ye gelindiğinde karşılaştırılan diğer alternatifler arasında halen en hızlı büyüyen üçüncü sektör olma özelliğini korumayı başaracak.

3D Printing

IBIS, 3D Printing’in dikkat çeken diğer bir sektör olduğuna vurgu yapıyor. 2012’de yüzde 20,3 büyüme gösteren sektörün 2016’ya kadar her yıl yüzde 20’nin üzerinde büyüme göstereceği tahmin ediliyor. Maliyetlerin düşmesi ve teknolojinin yaygınlaşması sayesinde tüketicilerin de daha çok ilgisini çekmeye başlayan 3D Printing ekosisteminde yer almak girişimciler için mantıklı bir adım olacak gibi görünüyor.

Yeşil teknolojiler

Bir internet girişim alanı olmasa da, teknoloji açısından bakıldığında doğa dostu teknolojiler hızlı büyüten sektörler arasında yer alıyor. İnternet girişimciliği açısından bakacak olursak bu doğrudan değil ama dolaylı olarak ilgi gösterilebilecek bir alan gibi görünüyor. Yeşil teknolojilerin ilgi görme nedenleri arasında bu konu artan bilincin yer alması, internet şirketlerinin de konsept olarak yeşil teknolojileri hesaba katmaları ve doğa dostu ürünlerin önümüzdeki dönemlerde daha çok talep görmeye başlayacağını hesaba katmalarında fayda var.

Online gözlük ve lens satışı

E-ticaret alanında IBIS aslında pek çoğumuzun dikkatini çekmekte olan bir alana, online gözlük ve lens satışına da yer vermiş. Son yıllarda dünya ile birlikte ülkemizde de hızla online satışları artan bu ürünlerin önümüzdeki dönemde e-ticaret alanında yeni bir alan arayanların dikkatini çekebilir.

Ayrıca IBIS, e-ticaret alanında tüketicilerin online olarak ürün denemelerini sağlayan teknolojilere de önümüzdeki dönemde talebin artacağını ön görüyor. Kullanıcıların fotoğraflarını yükleyerek seçtikleri ürünü kendi üzerlerinde görerek, karar vermelerini kolaylaştıracak olan bu servislerin önümüzdeki beş yıl boyunca her yıl ortamla yüzde 9 civarında büyümesi bekleniyor.

Peki size göre önümüzdeki dönemlerde hangi alanlar girişimcilik için cazibesini artıracak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.