Twitter reklam platformunu gerçek kullanıcıların sahte tweet’leri ile tanıttı!

Twitter reklam platformunu gerçek kullanıcıların sahte tweet’leri ile tanıttı!

Twitter gelir modelini çeşitlendirmek için sunduğu reklam seçeneklerini artırırken, bir yandan da yeni servislerini hedef kitlesine duyurmak için çaba harcıyor. Fakat bazen bu çabayı biraz abartabiliyor…

Twitter’ın son olarak kullanıma açtığı yenilik; markaların TV reklamları ile Twitter üzerindeki reklamlarını paralel bir şekilde yürüterek daha yüksek etkiye ulaşmalarını sağlayan bir reklam yapısı. Twitter bu uygulamasını hazırladığı bir blog yazısı ile duyurdu. Blog yazısında da bu yeni reklam yapısının etkisini, bazı kullanıcıların TV reklamlarına göndermeler içeren tweet’lerine de yer verdi.

Ne var ki, kullanıcılar gerçek olsa da, Twitter’ın yayınladığı tweet’ler sahteydi…

Twitter reklam platformunu gerçek kullanıcıların sahte tweet’leri ile tanıttı!

Twitter’ın kullandığı tweet’lerden birinde @WilliamMazeo adlı kullanıcının “Keşke ben de @barristabar reklamındaki gibi süslü latte yapabilsem” yazılıydı. @Neil_Gottlieb adlı kullanıcının ağzından ise “Yeni @barristabar reklamındaki şarkının adı ne? Bayıldım!” şeklinde bir tweet gösteriliyordu.

Her ne kadar olayda sahte tweet’i gösterilen üçüncü kullanıcı olan @subhash_tewari’den henüz ses çıkmamış olsa da diğer iki kullanıcı bu durumdan hiç de memnun olmadıklarını net bir şekilde gösterdiler. Hatta @Neil_Gottlieb’ın konuyla ilgili olarak avukatlar ile ne yapılabileceğine dair seçeneklerini değerlendirdiği söyleniyor.

Bu sırada Twitter ise olayın SFGate tarafından ortaya çıkartılmasının ardından önce her üç kullanıcıdan da özür dileyen bir tweet gönderdi. Ardından ise konuyla ilgili blog yazısını bir özür metni de ekleyerek güncelledi. Artık @barristabar reklamlarını öven tweet’lerde Twitter çalışanlarının kullanıcı adları ve fotoğrafları yer alıyor.

Bu durum da sosyal ağ siteleri üzerindeki içeriklerin ve hesapların gerçekten sahibinin kim olduğu tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi.

Peki size göre Twitter, Facebook ve diğer sosyal ağlar üzerindeki içeriklerinizin asıl sahibi kim?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.