Lenstagram.net: Akıllı telefonlar ve amatör fotoğraflar için zeki aksesuarlar

Lenstagram.net: Akıllı telefonlar ve amatör fotoğraflar için zeki aksesuarlar

Her ne kadar e-ticaret sanıldığı kadar kolay olmasa da dikey ve gençlerden gelen yeni girişimleri görmek bizi sevindiriyor. İki üniversite öğrencisinin imza attığı Lenstagram.net da bu girişimlerden biri.

Bu yıl başında Yavuz Erdun ve Okan Kurtman tarafından kurulan Lenstagram, adından da anlaşılacağı üzere özellikle Instagram uygulamasını kullanan ve cep telefonuyla fotoğraf çekmesini seven kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Sitesinde de bu kitleye uygun ürünler satıyor.

lenstagram iphone lens mercek eticaret

Biraz daha detay vermek gerekirse Lenstagram 'akıllı telefonlara zeki aksesuarlar' fikri ile doğmuş ve ilk olarak farklı lenslerle işe başlamış. Kurucu ekip kendilerine Kickstarter ürünlerinin dağıtımını yapmak gibi bir görev de biçmiş ve akıllı telefonu olan herkesi bir gün hedef kitlesine katmak gibi büyük bir hedefe doğru yola koyulmuş.

Photojojo.com'u örnek aldığını öğrendiğimiz girişmcilerimiz şimdiye kadar Lenstagram için 13 bin TL (7000$) civarında bir sermaye harcamış. Şu anda aylık sipariş sayısı ise 40 civarında.

Türkiye'de özellikle Instagram kullanan iPhone kullanıcılarının tüm e-ticaret kullanıcıları içindeki payı elbette çok küçük. Ancak ürün çeşitliliği arttıkça söz konusu hedef kitleye ulaşılabilirse Lenstagram'ın daha da büyüyeceğini görebiliriz.

Diğer yandan sitede fotoğraf paylaşımlarının yapılması ise içerik yönünden bir zenginlik kazandırırken, iPhone/Instagram fotoğraflarının satıldığı girişimleri akla getiriyor. Lenstagram'ın şimdilik bu yöne bir çalışması yok ama ilerde olur mu bilinmez...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.