Google yeni Android sürümünü ve yeni Nexus 7'yi tanıttı

Google yeni Android sürümünü ve yeni Nexus 7'yi tanıttı

Google dünkü etkinliğinde Android'in yeni sürümü Android 4.3'ü ve yeni Androidli tableti Nexus 7'yi tanıttı.

Şu anda sadece Nexus 7, Nexus 4, Nexus 10 ve Galaxy Nexus cihaz sahiplerinin güncelleme yapabileceği Android 4.3, üst düzey Androidli telefonlardan Galaxy S4 ve HTC One sahipleri tarafından kısa süre içinde erişilebilecek.

Yine Android Jelly Bean olarak adlandırılan bu sürümde; çocuklar için kısıtlı profil özelliği, oyun geliştiriciler için OpenGL|ES 3.0 desteği, DRM APIleri, yeni kamera arayüzü gibi çok büyük sayılmayacak yenilikler var. android 4.3

Diğer yandan Google, Android 4.3'e Peeble vb. cihazlar için bildirim paylaşımını da dahil etmiş ki bunu önemli bir adım olarak görebiliriz. Her zaman olduğu gibi bir takım performans güncellemeleri de yeni sürümle beraber geliyor.

Yeni Nexus 7: Daha iyi görüntü, daha hızlı işlemci

Google'ın tablet pazarındaki silahı Nexus 7 ise yeni haliyle biraz daha güçlü. Nexus 7'nin 7 inçlik ekran büyüklüğündeki ekranı artık 1920×1200 çözünürlükle ve 323 PPI piksel yoğunluğunda görüntü sunuyor ki bu ekran iPad Mini'ninkinden daha iyi. iPad Mini'nin ekranı 1024x768 çözünürlük ve 163 PPI piksel yoğunluğuna sahip.

yeni-nexus-7

Yeni Nexus 7, 1.5 GHz gücündeki Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemciye sahip. 2 GB RAM, 5 MP arka kamera, 1.2 MP ön kamera ve Bluetooth 4.0 yeni Nexus 7'nin özelliklerinden. Ayrıca yeni Nexus 7, bir önceki modelden biraz daha ince ve biraz daha hafif.

Fiyatlar 229 Dolar'dan başlıyor

Bir kez daha Asus tarafından üretilen yeni Nexus 7'nin 16 GB Wi-fi modeli 229 dolar, 32 GB Wi-fi modeli 269 dolar ve 64 GB LTE modeli 349 dolar. Wi-Fi modelleri 30 Temmuz'da ABD'de satışa sunulacak ama LTE destekli model için bir kaç hafta daha beklemek gerekecek.

Nexus 7 kimi analistlere göre şimdiye kadar 7 milyon adet satış yaptı. Bakalım yeni iPad Mini piyasaya çıkmadan bu tahminler ne kadar değişecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.