NFC'li yüzük ile yakın alan iletişimini avucunuzun içine alın

Akıllı mobil işletim sistemleri ve giyilebilir teknolojiler gün geçtikçe kendine yeni uygulama alanları buluyor.
NFC'li yüzük ile yakın alan iletişimini avucunuzun içine alın

nfc li yuzuk nfc ringAkıllı mobil işletim sistemleri ve giyilebilir teknolojiler gün geçtikçe kendine yeni uygulama alanları buluyor. Yeni nesil mobil teknolojilerden NFC (Yakın alan iletişimi) de farklı şekillerde hayatımıza giriyor. Bunun son örneği ise NFC Ring yani NFC'li yüzük.

2003 yılında bir standart olarak kabul gören NFC, John McLear'ın Kickstarter projesinin temelini oluşturuyor. Farklı NFC'li cihazların aksine bir yüzük üzerinde çalışan McLear, kullanışlı bir işe projeyi gerçeğe döndürmeye hazırlanıyor.

NFC, 2-4 cm arasındaki yakın mesafelerde veri iletişimi sağlayan bir teknoloji ve NFC'li yüzük bu avantajı akıllı telefonlara, kapı kilidine vs. hükmetmek için kullanıyor. Yüzükte biri herkese açık paylaşımlar için bir diğeri özel bilgi paylaşımı için olmak üzere 2 farklı verici bulunduruyor.

NFC'nin farklı kullanım alanlarına ulaşması için açık kaynaklı olarak geliştirilen ve geliştiricilerin katkısını bekleyen NFC Ring, Kickstarter'da 30 bin Pound (yaklaşık 90 bin TL) hedefini geçerek yaklaşık 50 bin Pound değerinde destek toplamış. 21 Pound (kargo dahil) destekle İngiltere dışına da sipariş verilebiliyor.

BERG Insights tarafından yapılan araştırmaya göre 2017 yılında 2.1 milyar cihazda NFC özelliği bulunacağını da dip not olarak ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.