Facebook nitelikli telefonlarda 100 milyondan fazla kişiye ulaşıyor

Facebook nitelikli telefonlarda 100 milyondan fazla kişiye ulaşıyor

Facebook, 2011 yılında satın aldığı Snaptu ile sağladığı büyümeye dair bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Facebook'un nitelikli telefonlara sunduğu uygulama 100 milyon kişiye ulaşmış durumda.

Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse; İsrailli girişim Snaptu, akıllı telefon öncesi cep telefonlarının Facebook ve Twitter'a bağlanabilmesi için geliştirilmişti. Hava durumu gibi küçük uygulamaların da yer aldığı Snaptu, Facebook tarafından satın alındıktan sonra diğer özelliklerinden feragat ederek sadece Facebook'a özgü bir uygulama oldu.

Snaptu, yeni adı Her Telefona Facebook (Facebook for Every Phone) olarak tanıtıldıktan 2 yıl sonra 100 milyondan fazla üyeye ulaşmış oldu. Bu uygulama özellikle gelişen ülkelerde Facebook'un bilinirliği açısından önemli bir silah oldu ve halen de önemini korumaya devam ediyor.

Bir ara Türkiye'de de uygulanan ücretsiz Facebook erişimi ise halen bazı ülkelerde devam ediyor. Facebook, söz konusu uygulamanın hali hazırda oldukça az mobil veri harcadığını da eklemeyi ihmal etmiyor. Zira Facebook'a göre fiyatı 20 dolara kadar düşen nitelikli telefon kullanıcılarının mobil veriye fazla para harcayamayacağı açık bir gerçek.

Snaptu'nun kurucusu Ran Makavy tarafından açıklanan haberde Her Telefona Facebook uygulamasının 3000 binden fazla telefonu desteklediği belirtilirken NY Times Facebook'un bu uygulamada reklam gösterimine kısa süre önce başladığını ve kısa vadede hatırı sayılır bir gelir beklenmediğini düşünüyor. Makavy ise ulaşılacak büyük bir potansiyel olduğunun farkında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.