Dropbox 1 ay önce kapanmış olan Endorse’u satın aldı

Dropbox 1 ay önce kapanmış olan Endorse’u satın aldı

Girişimlerin başarılarının zirvesine yaklaştıklarında daha büyük firmalar tarafından satın alındıklarını sık sık görüyoruz. Fakat bir girişimin kepenk kapattıktan sonra satılması çok sık karşılaştığımız bir durum değil. Mobil kupon ve sadakat programı uygulaması Endorse, artık yola devam etmeyeceğini duyurduktan bir ay sonra Dropbox tarafından satın alınarak bu konudaki istisnalardan biri oldu.

Endorse’un blog’unda yayınlanan satın alma haberi muhtemelen en çok uygulamanın girişimcilerini ve yatırımcılarını sevindirmiş olmalı. 2010 yılında kurulduktan sonra 2012’de 4.5 milyon dolar yatırım alan Endorse’un satış fiyatı ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

Peki Dropbox, kapanmış bir girişimi neden satın aldı? Henüz çok net bir bilgi olmasa da bu satın almanın uygulamanın kendisi ile pek de ilgisi yok gibi görünüyor…

Bu satın alma kararı Dropbox için aslında ekibini güçlendirmek için yapılmış bir hamle gibi görünüyor. Endorse’un kurucusu Steven Carpenter’ın konuyla ilgili blog yazısındaki ifadeleri “Dropbox’ın heyecan verici yolculuğuna katılmanın” kendileri için ne kadar güzel bir gelişme olduğuna vurgu yapıyor.

Satın almanın nedeni Endorse değil ekibi

Diğer yandan Dropbox’ın yaptığı açıklamada “Endorse’un üst seviyedeki yeteneklerinin Dropbox ekibine katılmasından dolayı heyecanlıyız” demiş olması da uygulamadan çok Endorse’un ekibi ile ilgilendiklerinin ipucunu veriyor.

Endorse’un hali hazırda 17 çalışanı bulunuyor. TechCrunch’ın iddialarına göre bunların büyük çoğunluğu Dropbox ekibe katılacaklar. Dropbox açısından bu satın alma ile ekine dahil ettiği taze kan içerisinde Endorse’un kurucusu Steven Carpenter da yer alıyor.

Zaten Dropbox’ın öncelikli olarak Carpenter ve ekipteki birkaç üst düzey görevliyi kendi ekine katmak istemesi ve ardından Carpenter’ın bu iş değişikliğini başarılı bir şekilde satışa dönüştürmüş olması muhtemelen bir senaryo gibi görünüyor. Tabi ki bu duruma en çok sevinenlerin başında 4,5 milyon dolarlık yatırımı yapmış ve 1 ay önce girişimden umudunu kesmiş olan Accel ve SV Angel’ın geldiği kesin…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.