Young Guru Academy (YGA) çatısı altında bir araya gelerek yenilikçi teknolojiler üzerine çalışan YGA Mezunlarından 5 kişilik bir ekip yenilikçi bir mobil uygulamayla mekanları dinamik hale getiriyor.
2012 yılında kurulan Arı Kovanı adlı şirket Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Desteği'ni takiben 1,5 yıllık bir çalışmayla Pergel'i geliştirmiş. Hem iOS (iTunes) hem de Android (Google Play) platformunda geliştirilen Pergel'i mekan içi dinamik bir harita olarak tanımlayabiliriz.
Uygulama kablosuz bağlantı sinyalleri üzerinden mekan içi konum belirleme özelliğiyle devreye giriyor ve bir dijital rehber misali size bulunduğunuz mekanı çeşitli içeriklerle tanıtıyor.
İlk mekan bir üniversite kampüsü
Pergel uygulamasına eklenen ilk mekan Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü olmuş ve kampüsü ziyaret eden öğrenci adaylarına farklı bir tanıtım olanağı sunmuş. Uygulamada kampüs binası içindeki bölümleri tanıyabiliyor, etkinlikleri görebiliyorsunuz.
Ofis, üniversite, alışveriş merkezi, hastane vb. mekanlara uygulanabilecek Pergel uygulaması, şirketlere yönelik bir iş modeli ile çalışsa da zaman içinde konum tabanlı reklam uygulamalarının uygulamaya eklenmesi de düşünülüyor. Diğer yandan geliştirilen konumlandırma teknolojisininin diğer uygulama geliştiricilerle paylaşılması da planlar arasında.
Özyeğin Üniversitesi yenilikçiliği desteklemesiyle Pergel için iyi bir örnek olmuş ama kapalı mekanlarda bu tür uygulamların ne kadar tercih edileceğini henüz bilmiyoruz. Pergel'in bir platform haline dönüşmesi ve yeni katma değerli servisler geliştirilmesi gerçekleşirse başarı şansının daha yüksek olacağını söyleyebiliriz.