Path 500 milyon dolar değerlemeye koşuyor ama işler biraz karışık

Path 500 milyon dolar değerlemeye koşuyor ama işler biraz karışık

Sosyal ağ pazarına mobilden giriş yapan Path henüz dev rakipleriyle kapışacak seviyeye gelemedi ama yeni bir yatırımın eşiğinde. İlgi odağı olan yeni yatırım turunda Asyalı bir yatırımcı grubunun da adı geçiyor ama işler biraz karışık.

TechCrunch'ın aldığı bilgilere göre 50 milyon dolarlık yeni yatırım turu Path'i yarım milyar dolar değerlemeye ulaştıracak. Ancak Path halen yatırıma öncülük eden bir yatırımcı arıyor. Bu yatırımcının kim olabileceği hakkında bir yorum yapılmıyor.

Sınırlı sayıdaki arkadaşlarla içerik paylaşımına izin veren Path, Nisan 2012'de 1 milyar edebilecek girişimler listesine girmeyi başarmıştı. Ancak şirket son olarak Nisan 2013'te 250 milyon dolar değerlemeyle 30 milyon dolar yatırım aldı.

Şu anda toplam 41.2 milyon dolar yatırımı olan Path'in geçmişte Google'ın 100 milyon dolarlık teklifini (bu teklifin yanlış olduğu da söyleniyor) reddetmesi yerinde olmuş ama ne zaman 1 milyar dolarlık değere ulaşacağı meçhul. Zira Onavo Insights, Path'in aktif kullanıcı sayısının ABD'de Haziran ayı içinde yüzde 24 düştüğünü söylüyor.

Bununla beraber yeni satın alma dedikoduları da yok değil. Herhangi bir isim geçmese de elbette ilk akla gelen isimler Facebook ve Google. Path'in sonunun ne olacağını görmek için için yine beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.