Artık Borsa İstanbul'u Google Finans'ta takip edebileceksiniz

Artık Borsa İstanbul'u Google Finans'ta takip edebileceksiniz

borsa istanbul google finansTürkiye'nin ekonomik alandaki büyüme hızı Brezilya ve Çin gibi ülkelerle dünyanın gündeminde. Bu da ülke borsasını küresel yatırımcıların ilgi alanı haline getiriyor. NASDAQ'ın yeni adıyla Borsa İstanbul’a stratejik ortak olmasından sonra yeni bir gelişme de Google'ın finans servisi tarafında yaşanıyor.

Google Finans (Google Finance) olarak bilinen ve bir çok ABD, Avrupa ve Asya borsalarını takip edebildiğimiz hizmet, artık Borsa İstanbul'u da kapsamı içine alıyor. IST:ŞİRKETKODU şeklinde arama yaparak aramalarınıza sonuç alabiliyorsunuz.

google finans turkiye borsa istanbul

Geçtiğimiz haftalarda Amerika dahil olmak üzere 24 borsanın yönetildiği NASDAQ'ın Borsa İstanbul ile anlaşma imzalaması bu gelişmenin temel nedeni sayılabilir. İki borsa arasındaki nihai anlaşmalar Eylül ayında imzalanacak ve Türk şirketleri daha fazla yatırımcı önüne çıkaracak. Borsa İstanbul'da halka açık şirketleri Google Finans'ta görebilir, hisse değişimlerini anlık olarak takip edebilir hatta IFTTT ile özel alarmlar kurabilirsiniz. Örneğin ben Facebook hisselerinin 25 doların altına düşmesini bu şekilde takip ediyor ve anlık olarak haberdar alabiliyorum. :) Bu arada Türkiye ile birlikte artık Brezilya, Tayland, Avusturya ve İsviçre borsaları da Google Finans'a ekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.