175 milyon kullanıcıya ulaşan Dropbox, yazılım geliştiriciler için önemli yenilikler duyurdu

175 milyon kullanıcıya ulaşan Dropbox, yazılım geliştiriciler için önemli yenilikler duyurdu

DropboxDropbox'ın DBX adını verdiği etkinlik dün gece San Francisco'da gerçekleşti. Etkinlikte konuşan şirketin CEO'su Drew Houston, Dropbox'ın 175 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Aynı rakam geçen senenin Kasım ayında, yani 7 ay önce, 100 milyondu. Dropbox üzerinde bir günde kaydedilen dosya sayısı ise 1 milyar.

Etkinlik temel olarak yazılım geliştiriciler içindi. Bu doğrultuda Dropbox yazılım geliştiricileri ilgilendiren çok sayıda yeniliğin tanıtımını gerçekleştirdi.

Datastore API ve Drop-Ins API tanıtıldı

Datastore API ile üçüncü parti şirket ve yazılım geliştiricilerin kullanıcılarına ait verileri (kontakt listesi, ayarlar gibi) online/offline olarak ve platform farketmeksizin saklaması mümkün hale geliyor. Drop-Ins API ise yine Dropbox ile entegre olan şirket ve uygulamalara, kullanıcılarının Dropbox'ta yer alan verilerini indirme ve saklama şansı tanıyor.

Ayrıca tüm bu işlemler farklı cihazlar arasında gerçek zamanlı bir güncelleme ile gerçekleşiyor. Diğer yandan cihaz offline durumdayken yapılan değişiklikler de daha sonra yine API vasıtasıyla geliştiricilere sunuluyor olacak. Bu arada üçüncü parti şirket ve yazılım geliştiriciler sunulan bu imkanlardan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Tüm bu yenilikler ileride Dropbox'ı çok güçlü bir platform haline getirebilir. Örneğin nasıl bazı uygulama ve servislere Facebook hesabımız ile login olabiliyorsak; bu uygulama ve servislere dosya yüklemek için de Dropbox hesabımızı kullanabileceğiz. Aynı şekilde uygulama ve servisler kullanıcılarına dair verileri kullanıcılarının Dropbox hesabında saklayabiliyor olacak. Yukarıda bahsettiğimiz yeniliklere dair dökumantasyona Dropbox'ın geliştiriciler sayfasından ulaşabilirsiniz.

dropbox-api

Diğer yandan Dropbox'ın yaklaşık 3 ay önce satın aldığı Mailbox, yukarıda bahsettiğimiz etkinlikte ilk önemli güncellemesini duyurdu. Mailbox'ın güncellenmesinin ardından kullanıcılar e-posta yollarken geliştirilen entegrasyon sayesinde Dropbox'taki dosya, fotoğraf ve klasörlerini karşı tarafa iletebilecek. Diğer yandan e-posta'ların içinde yer alan Dropbox paylaşım linkleri de sanki söz konusu e-postada normal bir dosya paylaşımı yapılmış gibi gözüküyor. Bu arada Dropbox'ın Yahoo Mail'in Android uygulamasında da benzer bir yeniliğe imza attığını paylaşmış olalım.

Geçen ay Mailbox'ın CEO'su uygulamanın masaüstü versiyonunun da çıkacağını açıklamıştı. Yukarıda bahsettiğimiz Dropbox entegrasyonu da yapılan açıklamaya göre Mailbox'ın geliştirmekte olduğu özelliklerden sadece biriymiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.