IAB Türkiye: Türkiye'de tablet kullanıcısı sayısı 1 milyona yaklaşıyor [İnfografik]

IAB Türkiye: Türkiye'de tablet kullanıcısı sayısı 1 milyona yaklaşıyor [İnfografik]

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 39 ülkede faaliyet gösteren IAB için interaktif reklamcılık alanındaki en büyük meslek örgütü diyebiliriz. Ülkemizde de 2007 yılından beri IAB Türkiye olarak faaliyette bulunan kurum, bugün yeni bir infografik yayınladı.

Türkiye'deki tablet bilgisayar kullanıcılarını derinlemesine analiz eden infografikteki verilerin, Gemius - Ipsos KMG tarafından hazırlandığını ve 12 yaş üstü bireyleri kapsadığını şimdiden söylemiş olalım.

İnfografiğe göre Türkiye'de ayda en az bir kez internete giren 12 yaş ve üzerinde tam 905.612 tablet kullanıcısı bulunuyor. Türkiye'de tablet kullanımının ne kadar çok arttığını vurgulamak için ise şu rakamlar oldukça ilgi çekici: Haziran 2012'de PC dışı internet kullanımı yalnızca yüzde 2.6 seviyesindeyken, çok değil 9 ay sonra aynı rakam yüzde 80'lik bir artışla yüzde 4.6 seviyesine ulaşmış.

Tablet kullanıcılarının cinsiyet olarak dağılımları ise yüzde 54 kadın, yüzde 46 erkek şeklinde. Lokasyon olarak ise tablet kullanıcılarının yüzde 47'si İstanbul'da oturuyor.

Türkiye'deki mobil penetrasyona bakacak olursak; kullanıcılarının tercih ettikleri markaların dağılımında Apple yüzde 45'lik pazar payı ile ipi göğüslüyor. Apple'ın ardından yüzde 30 ile Samsung, yüzde 14 ile de Nokia geliyor.

Tüm yazıda bahsi geçen infografiği hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca infografiği .pdf formatında şuradan indirebilirsiniz.

iab_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.