Shazam Meksikalı telekom devinden 40 milyon dolar yatırım aldı

Shazam Meksikalı telekom devinden 40 milyon dolar yatırım aldı

Halka arz öncesi yeni CEO ataması yapan Shazam, yeni bir yatırımla Latin Amerika pazarına açılmaya hazırlanıyor. Shazam'ın yeni yatırımcısı ise tanıdık bir risk sermayesi şirketi değil, Meksika'nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden America Movil.

Müzik tanıma uygulaması olarak tanınan ve etki alanını televizyon programlarına genişletmeye çalışan Shazam, Amerika Movil'den tam 40 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla Shazam, Latin Amerika pazarında mobil cihazlarda varsayılan uygulamalar arasında yer alacak.

2011'de 32 milyon dolar yatırım alan Avrupalı Shazam'ın 350 milyon kullanıcıya (aylık 70 milyon aktif kullanıcısı) ve toplam 9 milyar etiketlemeye (her gün 10 milyon etiketleme) sahip olduğu biliniyor. New York Borsası'nda AMX kodu ile işlem gören Amerika Movil ise 262.9 milyon kablosuz ağ abonesi ile Shazam için büyük bir kullanıcı potansiyeline sahip.

Shazam, Eylül 2011'de ücretli modelini kaldırarak reklam temelli modele geçiş yapmıştı. Her hafta kullanıcı tabanına 2 milyon kişi daha ekliyor ve iTunes gibi ortaklar üzerinden yaptığı dijital ürün satışlarının değeri ise yıllık 300 milyon doları buluyor. Bu tutarın yıllık olarak 2'ye katlandığı da ifade ediliyor.

Toplamda 72 milyon dolar yatırıma ulaşan nadir girişimlerden biri olan Shazam'ın eski CEO'su Andrew Fisher, Shazam'ı 'Sesler için Google' olarak tanımlıyor. TV için Shazam, dünya genelinde 28 ülkede 250 TV reklam kampanyası için 150 küresel marka tarafından kullanılıyor ve Shazam'ın medya etkileşimi alanındaki gücünü artırıyor.

Shazam yeni iPad uygulaması ve Windows 8 uygulamasıyla ulaştığı cihaz ve platform sayısını da günden güne artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.