Shazam Limitli Modeli Bırakarak Reklam Destekli Modele Geçti

Shazam Limitli Modeli Bırakarak Reklam Destekli Modele Geçti

2009'dan beri müzik keşfetme servisi olarak hayatımıza bir şekilde girmiş olan Shazam, iPhone uygulamasında freemium iş modelini belirleyerek ayda 5 adet şarkıyı ücretsiz keşfetmenizi sağlamış daha fazlası için ise 5.99 $'dan ücretlendirdiği Shazam Encore'a yönlendirmişti.

Dün Shazam.com'da yapılan açıklamayla ücretsiz versiyondaki limiti kaldırdığını duyuran servis, iPhone, iPod Touch ve Android'de sponsorlu bir modele geçiyor. Bu geceden itibaren aktif olan model ile ücretsiz Shazam uygulamasını kullanan kullanıcılar reklam içerikleriyle karşılaşacaklar, bunun karşılığında ise istedikleri kadar şarkıyı keşfedebilecek.

Ücretli versiyonu satın almış kullanıcılar için ise değişen bir durum yok. 

https://www.youtube.com/watch?v=BJzCyaE6eKQ?version=3&hl=en_US&rel=0

Shazam ilk çıktığında gerçekten etkileyici bir teknolojisi vardı. Daha sonrasında ise pek çok rakibin aynı işi yapmasıyla güzel bir Fremium modelle ilerlemesine rağmen etkinliğini yitirmeye başladı. iPhone aldığımda ilk satın aldığım uygulamalardan biri olan Shazam'ı uzun süredir kullanıyorum, ilginç olan durum ise hemen her uygulamada başımıza gelen bir süre sonra uygulamadan uzaklaşma davranışının Shazam için de geçerli olması.

Bu durumun heralde farkında olan Shazam ekibi, bir süredir ana yapıyı bozmadan servise yeni özellikler ekleyerek kullanıcı etkileşimini artırmaya çalışıyor. Arkadaşlık ve Keşfet sekmesi ile canlı altyazı gibi güncellemeler servise yeni eklenen geliştirmelerden sadece bir kaçı, yine de servisin henüz bir sonraki adım olacak parlak fikrini bulduğunu söyleyemeyiz.

Her zaman için ihtiyacınız olabilecek olan Shazam'ın ücretsiz iOS versiyonunu buradan, 5.99$ ücretli iOS versiyonunu buradan, ücretsiz Android versiyonunu buradan, 8,65 TL ücretli Android versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.