Arkasına Zaytung markasını alan bir e-ticaret girişimi: Zaytung Store

Arkasına Zaytung markasını alan bir e-ticaret girişimi: Zaytung Store

Türk internetinde herkesin yakından tanıdığı bir oyuncu olan Zaytung 2010 yılında kuruldu. Adını Almanca'da gazete anlamına gelen "zeitung" kelimesinden alan platform, ilk yayına başladığı dönemde yalnızca mizahi yönü kuvvetli asparagas haberlere yer verirken daha sonra repartuarına son dakika, dergi ve halkın sesi gibi bölümler de ekledi.

Aslında Zaytung hikayesi hem topluluk destekli olarak kullanıcılarının içerik üretmesi, hem de viral pazarlama gibi konularda önemli dersler barındırıyor. Ama bu yazımızın konusu Zaytung bünyesinde yayına giren Zaytung Store.

Zaytung Store'un arkasındaki isim, yurtdışında da uzantıları bulunan, Innova Girişim. Şirketin kurucusu Gürkan Altınöz ile konuştuğumuzda kendisi e-ticaret ve ürün tedariği konusundaki tecrübelerine rağmen arkalarında Zaytung gibi güçlü bir marka olmadan başarılı olmanın çok zor olduğunu paylaştı.

zaytung-store-ekran-goruntusu

Şu an Zaytung ile ortak olarak ilerleyen Innova Girişim, ürün tedariği ve platformun yönetimini üsteleniyor. Gürkan Bey ayrıca ürün çeşitliliği konusunda Zaytung'un mizahi ve aykırı çizgisinde ilerlediklerini, hatta bu konuda Zaytung ekibi ile düzenli toplantılar yaptıklarını aktardı.

Mayıs sonunda test amaçlı olarak zaytungstore.com üzerinde faaliyete geçen girişim, şu an Zaytung'un alt alandında store.zaytung.com adresinde ikamet ediyor. Zaytung.com'un menüsünde ve reklam alanlarında ise Zaytung Store yönlendirmeleri bulmak mümkün.

Screen Shot 2013-07-04 at 1.06.36 PM

Bu arada Zaytung Store'da da Zaytung'un esprili diline hem ürün detaylarında hem de kullanıcı mesajlarında rastlamak mümkün. Bu esprilerden en dikkat çekicilerden biri ise ürünü satın aldıktan sonra karşınıza gelen "Tebrikler Çin’den 5 TL'ye getirdiğimiz ürünü az önce 30 ytl verip aldınız’’ olduğunu söyleyebiliriz. Zaytung Store'dan alışveriş yapabilmek için üye girişi yapmanız şart, platform ödeme altyapısı olarak ise PayU kullanıyor.

Üniversite mezuniyetinin ardından eğitimini Çin'de sürdüren Gürkan Altınöz, hala zamanının bir bölümünü orada geçiriyor. Altınöz'ün Innova Enterprises isimli şirketi ile uzakdoğuda ticaret yapmanın avantajını da yaşadığını düşünecek olursak; Zaytung Store için bir e-ticaret sitesinin en çok ihtiyaç duyacağı maddelerden olan tedarik ve marka yaratmanın üzerini çizebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.