Metricsmonk, iOS uygulamalarını da analiz etmeye başlıyor

Metricsmonk, iOS uygulamalarını da analiz etmeye başlıyor

Facebook uygulamaları konusunda güvenilir istatistikler sunan MetricsMonk, sunduğu servislerin arasına iOS uygulamalarını da ekledi. Uygulamaların farklı ülke App Store'larında izlediği performansı yansıtan servis, uygulama geliştiricilerin sağlıklı veriye ulaşması için oldukça kullanışlı.

Yorum ve uygulama puanı konusunda da detaylı istatistikler sunan servis bugün itibariyle yayına girmiş. Ülke App Store'ları başına kullanıcı dağıtımıyla ilgili detaylı bilgiler veren MetricsMonk'un bu hizmeti üyelik gerektiriyor.

Rekabet analizi ve o App Store'da hangi uygulamaların sizinle yarıştığını görebildiğiniz servis, ülke bazında pazarlama planları hazırlanırken faydalı olabilir.

Screen Shot 2013-07-04 at 4.22.19 PM

Üye olmadan da belli oranda ölçümleri görebildiğiniz MetricsMonk'ta, örnek olarak iOS platformunun en popüler oyunlarından biri olan Candy Crush'ın Türkiye App Store'una göre sayfasına baktığımızda ücretsiz oyunlar listesinde 9. sırada olduğunu, reytinglerindeki değişimini ve yorum sayısındaki artışı görebiliyoruz.

Temel de olsa bu gibi bilgilere ülke App Store'larına göre hızlıca ulaşmak, pek çok kullanıcı hatta bizim için oldukça faydalı olacaktır. Şahsen bir uygulamanın dünya App Store'larında ne durumda olduğunu görmek için kullandığım GlobalApps, şu sıralar doğru sonuçlar vermezken MetricsMonk'un servisi benim için de iyi bir alternatif oldu. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.