Zynga kurucu ve CEO'su Pincus, koltuğunu eski Microsoft çalışanı Don Mattrick'e bıraktı

Zynga kurucu ve CEO'su Pincus, koltuğunu eski Microsoft çalışanı Don Mattrick'e bıraktı

Zynga, hatırlayacağınız gibi borsaya açıldığı kadar borsada yaşadığı düşüşlerle de adından fazlasıyla söz ettirmişti. Bugün yaşanan gelişme Zynga'nın borsadaki durumuna kısa süreli de olsa olumlu yansıyabilir, ancak şirketin 2011'deki IPO'dan (halka açılma) sonra yüzde 50'nin üzerinde değer kaybettiğini paylaşalım.

Zynga'nın kurucusu ve CEO'su Mark Pincus, görevini Microsoft'tan ayrılan Don Mattrick'e bıraktı. Yapılan açıklamaya göre Mattrick önümüzdeki Pazartesi günü işbaşı yapacak.

Zynga'nın kurucusu ve aynı zamanda da CEO'su olan Mark'ın Zynga öncesi kariyerine de baktığımızda oldukça başarılı bir girişimci görebiliyoruz. Yaşanan görev değişikliğinin ardından Mark, Zynga'da Yönetim Kurulu Başkanı ve CPO (Chief Product Officer) olarak hayatına devam edecek.

Yeni CEO Don Mattrick ise Microsoft'ta 2010 yılından beri Xbox'ın başındaydı. Zynga'nın resmi blog'unda yapılan açıklamada, Mark Pincus'un Zynga çalışanları yolladığı yazı yayınlandı. Büyük Gün başlığı ile yayınlanan yazıda Pincus; Mattrick'in Xbox'ı dünyanın en büyük oyun konsolu haline getirdiğini aktardı. Pincus aynı yazıda Mattrick'in Need for Speed, FIFA ve The Sims gibi efsane oyunlardan sorumlu olduğuna da değindi.

zynga-yeni-ceo
Zynga'nın yeni CEO'su Don Mattrick ile kurucusu Mark Pincus. (Kaynak: GlobeNewswire)

Hatırlarsanız Zynga kısa bir süre önce büyük çaplı bir işten çıkarma gerçekleştirmişti. Ayrıca şirketin 200 milyon doların üzerinde bir bedelle satın aldığı OMGPOP isimli şirketin faaliyetlerini durdurduğunu da hatırlatalım.

Zor günler geçiren ve en önemlisi gelir elde etme noktasında tıkanan Zynga'nın Don Mattrick transferi ile neler yapacağını hep beraber göreceğiz. Ancak arkasında Microsoft gibi bir dev olsa da XBOX'ı dünyanın en çok tercih edilen oyun konsollarından biri haline getiren Mattrick'in Zynga'ya da Facebook dışındaki platformlarda katabilecekleri tartışılmaz. Ayrıca Mattrick'in 6 yıldır çalıştığı Microsoft'tan önce de Electronic Arts'ın başında olduğunu hatırlamakta yarar var. Kısacası yakın zaman içinde Znyga'nın, aynı Yahoo'da olduğu gibi aldığı vizyoner kararları ve attığı önemli adımları konuşuyor olabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.