Yatırımcılar Bitcoin'in gri bölgede kalmasını seviyor ama piyasa değerinin yükselmesini bekliyor

Yatırımcılar Bitcoin'in gri bölgede kalmasını seviyor ama piyasa değerinin yükselmesini bekliyor

Webrazzi medya sponsoru olduğu Bitcoin Londra’dan ininal sponsorluğunda bildiriyor. Tüm haberlere wbrz.in/bitcoinlondon adresinden ulaşabilirsiniz.

bitcoin vc yatirimElektronik para birimi Bitcoin'in yasal güçlükler ve regülasyonlar arasında yatırımcı ekosistemini nasıl etkilediği de Bitcoin London'da işlenen konulardan biriydi.

Bloomberg'den Stephanie Baker'in yönettiği panelde Nick Shalek (Ribbit Capital), Michael Jackson (Mangrove Capital) Stefan Glaenzer (Passion Capital) risk sermayesinin ve melek yatırımcıların Bitcoin ile ne kadar ilgilendiğini anlattı.

Gri bölgeler yatırımcıları heyecanlandırıyor

Aslında sahneye çıkan 3 yatırım şirketinden sadece Ribbit Capital'in Bitcoin üzerine yatırımı var ancak yatırımcıların ortak görüşü Bitcoin'in riskli yapısının özellikle erken yatırım aşamasında çekici olduğu yönünde. Yatırımcıların Skype, 3 boyutlu yazıcılar vb. alanlarda da risklere rağmen yatırım yapabildiğinden bahsedildi ve Bitcoin'in böyle bir gri alanda olduğu dile getirildi.

Ortada faiz oranı vb. geleneksel finansal sistem işleyişleri olmadığı için Bitcoin hakkında yasal düzenlemelerin hızlıca gerçekleşmesi mümkün değil gibi ama bu durum yatırımcıları heyecanlandırıyor. Kısacası tamamen yasal sınırlar içindeki yenilikler yatırımcıların ilgisini pek çekmiyor. Söz konusu faiz hesabının piyasa içinde oluştuğu da diğer bir iddia.

Bitcoin'in piyasa değerinin artması gerekiyor

Bu etkinlik sonunda yatırımcı şirketlerin daha fazla iş planı alması mümkün olmakla beraber yatırımcıların bu panelde yer alması da onların Bitcoin'e karşı boş olmadıklarını gösteriyor. Zira Bitcoin'in para hakkında insanları konuşmaya ittiği paylaşılan görüşlerden biri.

Yatırımcılar Bitcoin'in büyüme ivmesini durmayacağını ve zamanla yasal gelişmelerle işlerin büyüyeceğini savunuyor. Diğer yandan 1.5 milyar dolarlık bir pazarın (şu anda 1.02 milyar değerinde) risk sermayesini harekete geçirici bir sebep olmadığı not ediliyor. Bu durumda küçük yatırımcıların harekete geçmesi ihtimali artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.