Elif Bilgin'in projesi Google Bilim Fuarı'nda son 15 finalisten biri

Elif Bilgin'in projesi Google Bilim Fuarı'nda son 15 finalisten biri

Bu yıl Google Bilim Fuarı (Google Science Fair) bölgesel finalistleri arasında Türkiye’den genç bir ismin yer aldığını paylaşmıştık ve dün aldığımız haberle bu final adayımızın ilk 15 proje arasına kaldığını öğrendik.

Özel Koç Lisesi öğrencisi Elif Bilgin (16) muz kabuklarının biyoplastik üretimi fikriyle yarışmaya katılmıştı ve bu fikriyle 15 küresel finalistten biri olmayı  başardı.

elif bilgin google bilim fuariElif ayrıca bu sene yarışmaya yeni eklenen Scientific American dergisinin “Science in Action” ödülü kazanmayı başardı. Elif, bu başarısıyla 1 yıl süreyle mentorluk ve 50 bin dolar bütçe desteğiyle fikrini pratiğe dökme şansına sahip oldu.

Google Bilim Fuarı, bundan sonraki aşamada büyük ödülün sahibini arayacak. Birinci proje 1-30 Ağustos tarihleri arasında çevrimiçi halk oylamasıyla belirlenecek. Finalistler 23 Eylül’de Google’ın Kaliforniya’daki merkez ofisinde buluşacak ve ödül töreni yarışmanın Youtube kanalından izlenebilecek.

Kısaca hatırlatmak gerekirse 13-18 yaş arası gençlere hitap eden, dünyanın en büyük online bilim fuarı olarak anılan Google Bilim Fuarı’na bu yıl 120'yi aşkın ülkeden katılım olmuştu. 90 genç bilim meraklısı bölgesel finalist olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.