Square'den yerel iş yerlerinin ürün ve hizmetlerini satan bir pazaryeri: Square Market

Square'den yerel iş yerlerinin ürün ve hizmetlerini satan bir pazaryeri: Square Market

2013 yılı için en yenilikçi şirketleri seçen Fast Company, mobil ve dijital ödeme çözümleri sunan Square'i üçüncü sıraya koymuştu. Ödeme sistemleri konusunda yenilikçi ve büyük çaplı çözümler sunan şirket, 2009 yılında San Francisco/ABD'de kuruldu. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 300 milyon doların üzerindeyken, Starbucks'ın da yatırımcılarından biri olduğunu belirtelim.

İzlediği strateji ve yakaladığı büyüme ivmesiyle son yıllarda ABD'nin en çok dikkat çeken internet girişimlerinden biri olan Square, bugün ise kendi bünyesinden çıkan yeni bir platformu tanıttı: Square Market.

Square Market ile ABD'de bulunan yerel işletmeler ürünlerini internet üzerinden satma imkanı buluyor. Square yaptığı iş gereği çok sayıda işletme ile kullanıcıları buluştururken bu yeni platform ile işletmeler için ayrı bir satış kanalı oluşturmuş oldu.

Square Market isimli platformda yeralan iş yerleri, giriş ücreti gibi bir ödeme yapmıyor. Diledikleri gibi online mağazalarını yaratan şirketler, Square'e satış üzerinde yüzde 2.75 gibi bir komisyon ücreti ödüyor. Kargolama ise tamamen iş yerine ait. Yani Square ödeme sürecinin tamamlanmasının ardından ürünün müşteriye nasıl ulaşacağına vs karışmıyor.

square-market-ekran-goruntusu-2

Square CEO'su Jack Dorsey USA TODAY gazetesine yaptığı açıklamada; Square Market'te yer alacak iş yerlerine küçük değil, yerel demeyi tercih ediyoruz. Bu açıklamayla beraber platformda yer alacak işletmelerin gerçekten yerel ve daha çok 'niş', yöresel ürünler/hizmetler bulunduracaklarını da belirtelim.

Square'in ödeme sistemleri konusundaki başarısı tartışılmaz. Şirketin ana işi olan ödeme sistemleri konusunda bu kadar başarılı olmasının sebeplerinden biri de kuşkusuz iş yerleri ile olan ilişkileri. Square Market ise bu iş yerlerine yeni satış kanalı sunan online bir pazar yeri.

square-market-ekran-goruntusu

Square'in girdiği bu alanda önünde çok ciddi rakipler bulunuyor. Ayrıca platformun pazarlama faaliyetleri yani iş yerlerinin e-ticaret'e yakınlığı ve e-ticaret müşterilerinin de onca seçenek arasından Square Market kullanması konusu da muallakta diyebiliriz. Dolayısıyla Square Market niş bir platform olarak mı kalacak yoksa Square gibi büyük bir ivmeyle mi büyüyecek sorusu şu an gizemini koruyor. Square Market'le ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.