Branch.com'un yeni ürünü Potluck.it bağlantılarınızı paylaşmanızı istiyor

Branch.com'un yeni ürünü Potluck.it bağlantılarınızı paylaşmanızı istiyor

Yeni nesil sosyal paylaşım/tartışma ağı Branch.com'un kurucuları yeni bir ürünle karşımızda. Bloglar, sosyal ağlar, mikro-blog servislerin yanına eklenecek Potluck.it, bağlantı (link) paylaşımına dayanan yeni bir tartışma ortamı.

Potluck aslında kısa süre önce yenilenen ve daha sade bir hal alan Branch.com'un özelleşmiş bir şekli. Yani Potluck'ta bağlantı adresi olmadan bir paylaşım yapamak mümkün değil. Muhakkak bir internet sitesinin veya sayfasının bağlantısını paylaşmanız gerekiyor.

Profilinizde önizlemesiyle yayınlanan bağlantılara istediğiniz şekilde bir başlık yazabiliyorsunuz. Başlık dediğime bakmayın, 140 karakter gibi bir sınırınız yok ama yine de elle veya 'bookmarklet' üzerinden eklediğiniz bağlantınızı uzun bir yazıyla tanıtmanızı tavsiye etmem. Çünkü yazı alanı yetersiz olmakla beraber okumak için de rahatsız edici duruyor.

potluck

Herkes kullanabilir ama hiç kimse kullanmayabilir de

Potluck, internetin gözlemci kitlesini paylaşım yapmaya teşvik edici tanıtılsa da sadece Twitter veya blog kullanmayanların değil, herkesin kullanabileceği bir hizmet. Bağlantılarınızı tartışmaya açık şekilde paylaşmak isterseniz Twitter'dan daha iyi bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşım altındaki sosyal tartışma ortamı Potluck'u bu iş için kullanmayı avantajlı hale getiriyor. Twitter'da sadece yorumlarınızı paylaşırken Potluck'u da bir yandan kullanmak mümkün.

Diğer yandan Potluck'ın henüz bağlantılarınızı doğru şekilde organize eden bir yapısı yok ve bu açıdan bakıldığında eksikliklerinin kullanıcıların hevesinin yarım bırakabileceğini düşünebiliriz.

potluck it

Branch'ın arkasındaki 2 isim

Branch'ın danışman/destekçileri arasında yer alan Blogger, Twitter ve son olarak Medium'un kurucuları Evan Williams ve Biz Stone'un yer aldığını da hatırlatalım. Bu ikili çevrimiçi paylaşım yelpazesine yeni bir renk daha katarak internetin paylaşımcı kitlesini kaçırmamak istiyor.

Yakında Potluck'ın iPhone uygulaması yayında olacak ama sabırsızsanız ve işin içine resimleri de katmak isterseniz backspac.es'i deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.