Twitter yerel keşif uygulaması Spindle’ı satın aldı

Twitter yerel keşif uygulaması Spindle’ı satın aldı

Tam o anda ve tam da bulunduğunuz yerde neler olduğunu öğrenebilmek, ilgilendiğiniz konularla ilgili yerel öneriler alabilmek her geçen gün önemi artan bir ihtiyaç haline geldi. Bu konuda kullanıcılara yardımcı olan pek çok uygulama da bulunuyor. Bunlardan biri de sosyal ve yerel bir keşif uygulaması olan Spindle.

2010 yılında eski Microsoft mühendisleri tarafından kurulan ve bugüne kadar toplam 2.3 milyon dolar yatırım alan Spindle’ın blogunda yayınlanan bir yazı ile Twitter tarafından satın alındığını resmen duyurdu. Twitter’ın da duyurduğu satın alma anlaşmasının bedeli ise henüz bilinmiyor.

Spindle blogunda “Twitter ile güçlerimizi birleştirerek çevrenizde neler olup bittiğini keşfetmeniz için sizlere daha fazla yardım edebileceğiz” diye yazdı ama bunu Spindle adı altında yapamayacaklar. Çünkü Twitter’ın satın aldığı ekibi San Fransico’ya taşınan Spindle servisi de bu satın almanın ardından kapatılacak.

Mobil cihazlar günümüzdeki kullanıcılara pek çok açıdan yardımcı oluyor ve bunlar arasında en önemlilerden biri anlık yerel keşif imkanı sağlayabiliyor olması. Bu kullanıcılar için etkili olduğu kadar, yerel işletmeler için de benzersiz bir tanıtım imkanı anlamına geliyor.

Foursquare, Path ve hatta Facebook bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyorlar ve Twitter da yapısı gereği konum bazlı keşif konusuna çok uzak değil. Buna rağmen bu oyunda biraz daha geride kalmış olan Twitter, Spindle satın alması ile bu alandaki gücünü artırarak daha iddialı bir oyuncu haline gelme niyetinde.

Açıkçası konum bazlı SMS reklamlarındansa, konum bazlı sponsorlu tweet’lerin kullanıcılardaki algısı da çok daha olumlu olacaktır diye düşünüyorum. Bakalım Twitter bu satın almanın üzerinden nasıl bir iş modeli kurgulayacak. Belki aşağıda yer alan ve Spindle’ın nasıl çalıştığını gösteren video bir fikir verebilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.