Kullanıcı deneyiminin önemi [İnfografik]

Kullanıcı deneyimi internet sektöründe oldukça önemli bir konu. Ülkemizde önemi yavaş yavaş anlaşılmaya başlansa da özellikle internetin geliştiği ülkelerde kullanıcı deneyimi çoğu şirkette ayrı bir departman veya ekip tarafından yönetiliyor.

Bu yazıda sizlerle paylaşacağımız infografikte de kullanıcı deneyimi konusunda çok sayıda bilgi yer alıyor.

Örneğin infografiğe göre kullanıcı deneyimi konusunda müşterilerine iyi deneyim sunan markaların başında şu isimler geliyor: Apple, Disney, Google, Microsoft, Amazon, Sony, BMW, Ikea ve Amazon.

Diğer yandan yine infografikte yer alan bilgilere göre IBM kullanıcı deneyimi konusunda yaptığı çalışmalara 1'e 100'lük bir başarı sağladı. Amazon ise kullanıcı deneyimi konusundaki hatalardan kaynaklı olarak yılda 300 milyon dolar kaybedebilir durumda. Ayrıca McAfee isimli virüs programı ise kullanıcı deneyimi konusunda yaptığı çalışmalarla müşteri şikayetlerini yüzde 90 oranında azaltmayı başarmış.

Yine infografikte yer alan bilgilere göre kullanıcıların yüzde 68'i karşılaştıkları hatalardan dolayı ziyaret ettikleri siteyi terkedebiliyor. Diğer çarpıcı bir bilgi de kullanıcı deneyimi hatalarının yüzde 85'i, 5 test kullanıcısı ile çözülebilecek hatalardan oluşuyor.

Hemen aşağıda sözünü ettiğimiz infografiği bulabilirsiniz.

UX_101_User_Experience_infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.