GBA'nın yatırım yaptığı Sinaps'tan üniversite adaylarına yönelik proje: ÜniversiteliAnlatsın.com

Kısa bir süre önce Galata Business Angels'dan aldığı yatırımla sizlere duyurduğumuz Sinaps, yeni projeleri ÜniversiteliAnlatsın.com, yayına başladı.
GBA'nın yatırım yaptığı Sinaps'tan üniversite adaylarına yönelik proje: ÜniversiteliAnlatsın.com

ÜniversiteliAnlatsınKısa bir süre önce Galata Business Angels'dan aldığı yatırımla sizlere duyurduğumuz Sinaps, yeni projeleri ÜniversiteliAnlatsın.com, yayına başladı.

Bir sosyal girişim olarak kurgulanan ÜniversiteliAnlatsın, üniversite öğrencilerinin kendi okullarını, bölümlerini, üniversite hayatlarını, okullarının bulunduğu şehir ya da bölgeye dair önemli noktaları anlattıkları bir paylaşım platformu.

ÜniversiteliAnlatsın platformu üzerinden birinci ağızdan kendi tecrübelerini ve görüşlerini her yıl üniversiteye girecek olan yüz binlerce aday öğrenciye aktarıyorlar ve tercih aşamasında önemli bir rol oynuyorlar.

ÜniversiteliAnlatsın'ın amacı ise, üniversite seçimlerinde çoğu zaman çok yakından ve birinci ağızdan alınamayan detaylı bilgilerin, üniversitelerle üniversite adayları arasında paylaşılmasını sağlamak olarak kurgulanmış.

ÜniversiteliAnlatsın'n gelir modeli ise profiller aracılığıyla üniversitelerin reklam yapmalarını sağlamak, üniversitelerin resmi hesaplarında soru alıp, cevap verebilmelerini sağlamak üzerine kurulu.

universitelianlatsin

ÜniversiteliAnlatsın projesi, yaklaşık 1 aylık bir girişim olmasına rağmen şimdiye dek 300'e yakın üniversite öğrencisi tarafından kullanılmış. Üyeler, 190 soruya 1000'den fazla yanıt vererek, 35 farklı üniversite ve 55 ayrı bölümle ilgili tecrübelerini paylaşmış. Şu anda günde ortalama 500 tekil ziyaretçisi olan girişimin, üniversite tercih döneminin de başlamasıyla birlikte katlanarak artacağını tahmin etmek güç değil.

Kurucularının (Eril Gün Ezerel, Tuğberk Kılıç, Sargın Erdoğan, Övünç Metin) hepsinin Bilkent 4. sınıf öğrencisi olduğu ÜniversiteliAnlatsın ile ilgili bilgileri aldığım Eril Gün Ezerel, hedeflerinin Türkiye'deki her üniversite ve her bölüm hakkında detaylı bilgilerin bulunduğu, kaliteli bir içerik deposu olmak istediklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.