Airbnb kullanan turistler ortalamanın üzerinde harcama yapıyor

Airbnb kullanan turistler ortalamanın üzerinde harcama yapıyor

Kısa süreli oda kiralama hizmeti sunan San Fancisco merkezli Airbnb, 2008 yılında kurulmuştu. Bu güne kadar dünya çapında önemli bir büyüme gerçekleştiren şirket, aralarında Andreessen Horowitz ve Sequoia Capital gibi isimlerin de bulunduğu bir gruptan toplamda 120 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Son olarak New York'ta vergilendirme ile ilgili yaşadığı bir sıkıntıdan dolayı gündeme gelen Airbnb, dün resmi blog'unda önemli bilgiler paylaştı.

İnsanların turizm veya iş amaçlı ziyaret ettikleri şehirlerde otel ya da hostellerde kalmasına adeta bir alternatif yaratan şirket, yayınladığı yazıda ise bir nevi bu alternatiften doğan hem ekonomik hem de toplumsal çıkarımlara yer verdi.

Fransa'nın başkenti Paris'in, aynı zamanda Airbnb'nin en çok kullanıldığı ikinci şehir, konu olduğu araştırmayı sizlere aktarmaya en vurucu noktadan başlamak gerekirse; Paris'i ziyaret edip Airbnb kullanan kişiler, otellerde kalan kesime göre çok daha fazla para harcıyor ve daha uzun süre şehirde kalıyor. Airbnb tercihinde bulunanlar, yüzde 70 gibi bir oranla daha fazla para harcamalarını Airbnb kullanarak sahip oldukları fiyat avantajına bağlıyor. Paris'te Airbnb ile kalanların şehirde yaptığı harcamalar ortalama 450 euro civarındayken, Airbnb kullanıcıları için aynı rakam 865 euro.

Diğer bir önemli bilgi ise Airbnb kullanıcıların şehrin merkezinde yer alan oteller bölgesinde değil de, görece olarak şehir merkezine daha uzak olan noktalarda konaklamayı tercih etmesi. Paris'te otellerde konaklayan turistler ortalama 164 euro öderken Airbnb kullanıcıları için aynı rakam 125 euro seviyesinde.

Şirket benzer bir raporu geçen sene San Francisco için de hazırlamıştı. San Francisco araştırmasındaki rakamlar ve sonuçlar da Paris ile oldukça benzer. Airbnb kuşkusuz online dünyadan çıkan bir ürün olarak insanların günlük hayatlarına fazlasıyla girmeyi başardı. Ülkemizde de hizmet veren Airbnb, özellikle yabancı turistler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.