Türkiye internete bağlı akıllı cihaz sayısında yüzde 200'den fazla büyüdü

Türkiye internete bağlı akıllı cihaz sayısında yüzde 200'den fazla büyüdü

Bir yandan akıllı telefon üreticileri satış konusundaki yarışa tüm hızıyla devam ederken diğer yandan ülkelerin düzenleme kurumları mobil internet abone sayısının artışıyla boy gösteriyor. Tam da bu kırılımın bileşimi Türkiye'nin küresel çapta öne çıkan bir ülke haline getiriyor.

Flurry'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye, 2012 Nisan ile 2013 Nisan arası dönemde internete bağlı akıllı cihaz sayısınında yüzde 200'den fazla büyüme yakaladı. Yüzde 200 ile yüzde 299 arası büyüme yakalayan grupta bulunan diğer ülkeler arasında mobil ve teknoloji konusunda gelişmekte bulunan ülkeler bulunuyor. Örneğin; Yemen, Özbekistan, Pakistan ve Ukrayna gibi ülkelerle Türkiye aynı grupta bulunuyor.

internete-bagli-cihazlarin-buyume-oranları

ABD dördüncü grupta yer alıyor

İnternete bağlı akıllı cihaz sayısında en fazla artış sağlayan ülkeler yüzde 300'den fazla büyüyen grup bulunuyor. Bu ülkeler arasında Kazakistan, Irak, Tacikista, Paraguay, Kazakistan ve Kırgızistan başta olmak üzere 12 ülke bulunuyor.

Yüzde 199 ile yüzde 100 arası büyüme yakalayanlar listesi en uzun sıralamaya sahip. 106 ülkenin bulunduğu listenin öne çıkan isimleri arasında, Rusya, Çin, Brezilya, Meksika, Arjantin ve İtalya gibi ülkeler bulunuyor.

Teknoloji ve mobil konusunda dünyanın önde gelen ülkeleriyse dördüncü grupta yani yüzde 100'e kadar büyüme yakalayanlar arasında. Bu listede 48 ülke bulunuyor. Söz konusu listedeki ülkelere baktığımızda ABD, Fransa, Japonya, Hollanda ve İspanya gibi birçok önemli ülkeyi gördüğümüzü paylaşalım.

Paylaşılan veriler, mobil internet ve akıllı cihaz sayıları konusunda doyma noktasına erişmiş ülkeleri gayet iyi bir şekilde gösteriyor. Özellikle Türkiye'deki büyüme oranı, internete bağlı akıllı cihazlar konusunda daha da fazla büyümenin habercisi olarak yorumlanabilir. Flurry'nin hazırladığı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.