Google'ın dünyayı değiştirecek bilimsel fikirleri aradığı Google Bilim Fuarı (Google Science Fair) yarışmasında finalistler belli oldu. Adaylar arasında Türkiye'den de bir isim var.
13-18 yaş arası gençlerin bilimsel merakını somut çalışmalara çevirmek isteyen Google, bu yıl 120’yi aşkın ülkeden binlerce başvuru almış. Muz kabuklarının biyoplastik üretimi fikriyle Türkiye'den yarışmaya katılan 16 yaşındaki Elif Bilgin de yapılan değerlendirmeyle seçilen 90 bölgesel finalist arasına girmeyi başarmış.
Özel Koç Lisesi'ne devam eden Elif Bilgin söz konusu projesiyle petrol tabanlı plastik üretiminin önüne geçmeyi hedefliyor. Hem çevreci hem de ekonomik açıdan kârlı bir fikir peşinde koşuyor ki kendisi 2 yıldır süren çalışmalar neticesinde günlük hayatta kullanılabilecek bir üretim yapmayı başarmış.
Dünyanın en büyük online bilim fuarı olarak anılan Google Bilim Fuarı'nda bu yıl da yine güzel fikirler var. Kirli suyun çevreci yöntemlerle temizlenmesi, video oyunların beynin bilişsel işlevlerine etkileri, kablosuz elektrik iletiminin evrimi, biyonik mimarinin temelleri, domates ve güneş ışınlarıyla elektrik üretimi bunlardan bazıları.
Yeni bir ödül
Bu yıl ikinci kez düzenlenen bilim fuarı yarışmasıya Scientific American Science in Action Award adlı bir ödülümüz de eklenmiş ve çevre, sağlık veya kaynak sıkıntısı gibi sorunlara yönelen 15 fikir bu ödüle aday gösterilmiş.
On beş küresel finalist ve Science in Action Award ödülünün sahibi 27 Haziran’da açıklanacak. Bu bilim meraklısı gençler 23 Eylül’de son eleme turu ve kutlamalar için Google’ın Kaliforniya’daki merkezine gidecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap