Vine artık Twitter'da Instagram'dan daha popüler

Vine artık Twitter'da Instagram'dan daha popüler

Geçen sene tartışmalarla Twitter'dan desteğini çeken Instagram, Twitter kullanıcıları arasında da popülerliğini kaybetmeye başlıyor. Kazanan isim ise geçen sene Twitter tarafından satın alınan ve geçen hafta Android kullanıcılarının desteğini de alan Vine olmaya başlıyor.

Ücretsiz analitik servisi sunan Topsy'nin verilerine göre 8 Haziran itibariyle Vine, Twitter'da paylaşılan içeriklere göre ilk kez Instagram'ı sollamayı başardı. Söz konusu tarihte Twitter'da 2.9 milyon Vine videosu paylaşılırken, bu rakam Instagram'da 2.2 milyon'da kaldı.

10 Haziran'da ise Twitter'da 2.4 milyon Vine videosu paylaşılırken, Instagram için bu rakam 2 milyon civarında görülüyor. 11 Haziran yani bugüne baktığımızda durumun şu anda bir birlerine çok yakın olduklarını söylemek mümkün.

vine-twitter-instagram

Instagram'ın kullanıcı sayısı Vine'ın 10 katı

Vine, kullanıcı sayısı bakımından Instagram'ın oldukça gerisinde bulunuyor. Instagram'ın Şubat ayında paylaşılan rakamlara göre 100 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu rakam Vine'da ise 13 milyon civarında.

Vine'ın Twitter paylaşımlarında Instagram'dan daha popüler olmasının tek bir nedeni bulunuyor. Bilindiği üzere Vine geçen hafta Android işletim sistemleri için uygulama yayınlamıştı. 3 Haziran tarihinden sonraki süreçte Vine'ın büyümesi daha da hızlanmış durumda.

Vine ve Instagram'ın Twitter üzerindeki paylaşılan içerik sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.