Spotify da Türkiye pazarına adım atan yabancı girişimler kervanına katılıyor

Spotify da Türkiye pazarına adım atan yabancı girişimler kervanına katılıyor

2006 yılında İsveç'te kurulan Spotify, ABD pazarına açıldıktan sonra oldukça popüler olmuştu. Daniel Ek ve Martin Lorentzon tarafından kurulan girişimin yeni pazar alanı ise Türkiye!

Webrazzi Summit 2012'ye katılan Spotify.com'un genişlemeden sorumlu ismi Alex Bringeus'u ağırlamıştık. Bringeus Türkiye pazarına girmek konusunda kesin bir yorumda bulunmamış ancak beklemede kalmamızı istemişti. Aldığımız bilgilere göre Spotify Türkiye'nin açılması için oldukça az bir zaman kaldı.

Türkiye'ye Spotify Dijital Müzik Ticaret LTD. ünvanıyla adım atan şirket, bu önemli adımın üzerinden 6 ay kadar sonra Türkiye'deki operasyonunu resmi olarak başlatmaya hazırlanıyor. Türkiye pazarı için 3 farklı pozisyonda çalışan arayan Spotify, İstanbul merkezli bir yapılanmaya gidiyor.

Yüzde 90 pazar payı hedefi

spotify turkiye islerWebrazzi Summit'te Alex Bringeus'un "Spotify girdiği pazarlarda yüzde 90 pazar payı hedefliyor" sözünü hatırlarsak bu yapılanmanın ne derece anlamlı olduğunu anlayabiliriz.

Diğer yandan Spotify'ın Türkiye'de yüzde 90 pazar payına ulaşmasının pek de kolay olmayacağını söylemek gerekiyor. Zira mobil operatörlerimizin müzik hizmetlerinin yanısıra Fizy, TTNET Müzik, iTunes, Grooveshark ve son olarak Deezer gibi rakipleri bulunuyor.

Son bir hatırlatma yapmak gerekirse Avrupa’nın en önemli girişimlerin biri olan Spotify, 2012 sonunda 13 milyon parçayı ücretsiz dinleme fırsatı sunarken kullanıcılarının yüzde 25’ine yani 5 milyon kişiye ücretli üyelik sunuyor. Spotify şu anda 28 pazarda hizmet veriyor. Creandum, Northzone Ventures, Li Ka-Shing, Wellington Partners, Sean Parker, The Founders Fund, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Accel Partners, ve Digital Sky Technologies gibi önemli yatırımcılardan 188 milyon dolarlık yatırımı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.