Online video reklamları 2017’de 5,9 milyar dolara ulaşacak

Online video reklamları 2017’de 5,9 milyar dolara ulaşacak

Online video tüketimi küresel olarak büyük bir hızda artıyor. Mobil cihazların yaygınlaşması, internet bağlantılarının hızlanması online videoyu bilgisayarın dışında, dışarıda da rahatlıkla izlenebilir olmasını sağlıyor. Tabi ki online videonun yaygınlaşması beraberinde online video reklamları pazarının da büyümesini sağlıyor.

2012 yılında online video pazarı 2,3 milyar dolarlık çapa ulaştı ve büyümeye devam ediyor. Fakat PwC’nin raporuna göre online reklam pazarının büyümesi hızlı bir şekilde gerçekleşmiyor. Rapora göre online video reklam pazarının 5,9 milyar dolara erişmesi 4 yıla yakın bir zaman alacak.

Buna göre 4 yıllık sürede pazar yüzde 256 büyümüş olacak ama bu oran yüksek olsa da, toplam içerisindeki payı hala düşük kalacak gibi görünüyor.

Aynı raporda 2017 yılında toplam reklam pazarının 81,6 milyar dolarlık çapa ulaşması bekleniyor. Bu da aslında online video reklam pazarının büyük pastadan sadece yüzde 7’lik bir pay alabileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta New York’ta düzenlenen VideoNuze etkinliğinde gündeme bu konuda gelmiş ve online video reklamcılığı ile ilgili uzmanlar reklam bütçelerinin, online video ile aynı hızda büyümüyor olmasının nedenlerine değinmişlerdi. Ekinlikte en sık gündeme getirilen nedenlerin başında reklamverenlerin online video mecralarına reklam vermeyi halen deneysel bir yaklaşım olarak görmeleri geliyor.

Bu nedenle bütçelerinin yüzde 70 kadarını halen geleneksel TV reklamlarına ayırmayı tercih ediyorlar. Bu reklamların deneysel olduğu algısının başlıca nedeni ise online video reklamlarında yatırımın geri dönüşünün (ROI) hesaplanması ile ilgili herkesin hem fikir olduğu bir yöntemin henüz bulunamamış olması. Bu yüzden medya satın alma firmaları reklamverenleri online mecralara daha fazla yatırım yapmaya yönlendirmek konusunda temkinli hareket etmeye çalışıyorlar.

Bunu da muhtemelen en iyi paneldeki konuşmacılar arasında yer alan Forrester’dan Jim Nail açıklıyor: “Kimse ABC, NBC, CBS veya Fox’a reklam verdiği işinden kovulmaz”…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.