Rus e-ticaret sitesi Lamoda, 130 milyon dolar yatırım aldı

Rus e-ticaret sitesi Lamoda, 130 milyon dolar yatırım aldı

Rusya'nın önemli moda e-ticaret şirketlerinden Lamoda.ru, Access Industries'in önderlik ettiği fondan 130 milyon dolar yatırım aldı.

Lamoda.ru'nun aldığı bu yatırım miktarı, bir Rus e-ticaret sitesine yapılmış en yüksek miktardaki yatırım olarak da kayıtlara geçti. Daha önceki en yüksek bedel, 2011 yılında "Rusya'nın Amazon'u" olarak bilinen Ozon.ru'ya 100 milyon dolarlık bir bedelle gelmişti.

Samwer kardeşlerin Rocket Internet'i tarafından inkübe edilen Lamoda.ru, bünyesinde 800 farklı markayı ve 1 milyona yakın ürünü barındırıyor.

Lamoda

Bu yatırımda, Access Industries ile birlikte, Rocket Internet, Summit Partners ve Tengelmann Ventures da, Lamoda.ru'ya yatırılan fona katkıda bulunan VC'ler arasında yer alıyor.

Kredi kartı penatrasyonlarının düşük olduğu Rusya'da, müşteriler genellikle kapıda ödeme yöntemi ile alışverişlerini gerçekleştiriyor. Fakat Rusya'da, gelişmiş bir lojistik ağ olmaması sebebiyle, e-ticaret siteleri bundan zararlı çıkan taraf oluyor. Lamoda.ru ise, buna çözüm olarak Lamoda Express adını verdiği hizmetle kendi lojistik altyapısıyla hizmet vermeye başlamış durumda. Gelen yatırım da, bu lojistik altyapının gelişmesi için hizmet verecek. Şu anda Rusya'nın 10 şehrinde yararlanılabilen bu servis, yıl sonuna dek 25 şehre kapsayacak şekilde genişleyecek.

Açıklanan rakamlara göre, Lamoda.ru'nun ziyaretçilerinin yüzde 15'i, mobil üzerinden geliyor, aylık 20 milyon ziyaretçi çeken Lamoda, Kazakistan'da da Lamoda.kz adresi aracılığıyla hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.