Airbus'tan bagaj kayıplarının önüne geçilmesini sağlayacak iOS uygulaması: Bag2Go

Airbus'tan bagaj kayıplarının önüne geçilmesini sağlayacak iOS uygulaması: Bag2Go

Havayolu ile yapılan yolculuklardan yaşanan en büyük problemlerden biri de kimi zaman yaşanan bagaj kayıpları.

Hem yolcuları, hem de havayolu şirketlerini bir hayli rahatsız eden bir konu olan bagaj kayıpları, kimi zaman aktarmalı uçuşlarda, kimi zaman da havaalanlarının inanılmaz yoğun temposu yüzünden yolcuların başını ağırtabiliyor.

Airbus firması da, bu istenmeyen durumu önlemek amacıyla geliştirdiği Bag2Go isimli iOS uygulaması ile bu bagaj kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Bag2Go isimli uygulama şu anda bir prototip halinde ve bir iş modeli olarak da kurgulanmak isteniyor. Airbus'ın yanı sıra, T-Systems ve Rimowa şirketlerinin de geliştirilmesi konusunda destek olduğu sistem, bagajlarınızı kolayca takip etmenizi sağlıyor. Böylece uçağa biniş yaptığınızda, bagajınızın, kargo bölümünde yer alıp yer almadığını kolayca takip edebiliyorsunuz.

airbusbag2go

Airbus Bag2Go sayesinde bagajlarınızın kaybolmasının veya çalınmasının önüne geçebildiğiniz gibi, daha hızlı check-in yapmak gibi avantajlar da kazanıyorsunuz. Airbus'ın, Bag2Go sistemini daha da gelişmiş bir hizmet olarak sunabileceği, bagajınızı sizin için evinizden alıp, gideceğiniz yerdeki adresinize teslim etmek gibi bazı farklı seçenekleri de sunacak.

Çok ilgi görebileceğini ve kullanılacağını düşündüğüm servis Airbus Bag2Go'nun daha detaylı olarak göz atabileceğiniz tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.