YouTube kurucuları Vine'ın klonu Wan-Pai ile Çin pazarına girdi

Wan-Pai adındaki uygulama hemen hemen Vine ile aynı özellikleri taşıyor. Uygulamada, kullanım arayüzünden 6 saniyelik video uzunluğuna kadar bire bir herşeyin Vine ile aynı olduğunu ifade etmek mümkün.

wan-pai-logoInstagram'dan sonra kullanıcıların hayatına hızlı bir şekilde giren uygulamaların başında Vine bulunuyor. Geçen hafta Android uygulamasını yayınlayan Vine'ın giremediği pazarların başında Çin geliyor. Ancak elini çabuk tutan girişimciler, Çin'deki bu boşluğu doldurdu.

Wan-Pai adındaki uygulama hemen hemen Vine ile aynı özellikleri taşıyor. Uygulamada, kullanım arayüzünden 6 saniyelik video uzunluğuna kadar bire bir herşeyin Vine ile aynı olduğunu ifade etmek mümkün. Kullanıcılar tıpkı Vine'da olduğu gibi videoları ekrana basarak videolarını kaydedebiliyor ve takipçileriyle paylaşabiliyor.

Wan-Pai her ne kadar bir Vine klonu olsa da arkasında online video pazarının önemli isimleri bulunuyor. Avos Systems tarafından geliştirilen Wan-Pai'de YouTube kurucuları Chad Hurley ve Steve Chen olması ise dikkat çeken detaylar arasında.

wan-pai-1 wan-pai-2 wan-pai-3

 Vine'dan fazlası var

İşin aslına bakacak olursak Wan-Pai her ne kadar klon bir proje olsa da Vine'dan daha fazla özellikler bulunduruyor. Bu özelliklerin başında videoları filtreleme bulunuyor. Kullanıcılar paylaşacakları videoya sunulan 4 farklı filtreden birini kullanabiliyor. Bunun yanı sıra videoyu sessiz bir şekilde paylaşma ve çekilen video parçalarının sırasını değiştirme gibi özellikler Wan-Pai'nin özellikleri arasında.

Çin pazarındaki akıllı telefon kullanım oranını düşünecek olursak, Wan-Pai'nin yakın bir gelecekte Vine'ın 13 milyon kullanıcı rakamını geçebileceğini ifade edebiliriz. Öte yandan Çin pazarındaki internet şirketleri arasındaki birleşme ve satın almaları düşünecek olursak Wan-Pai'nin alıcısının çıkması muhtemel seçenekler arasında.

Ücretsiz olarak yayınlanan Wan-Pai şu anda Android ve iOS'lar için kullanılabilir durumda. Uygulamalara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.