Çin'in iki internet devi Youku ve Weibo işbirliğine gidiyor

Çin'in iki internet devi Youku ve Weibo işbirliğine gidiyor

Çin internet sektörünün en büyük isimlerinden olan video sitesi Youku ile mikroblog servisi Sina Weibo arasında bir anlaşma gerçekleştirildi.

"Çin'in YouTube'u" Youku ve "Çin'in Twitter'ı" Sina Weibo arasındaki işbirliği ile birlikte, artık Youku videoları Sina Weibo üzerinden erişilebilecek.

Sina Weibo, Youku üzerinde bulunan video kütüphanesine, film ve televizyon serilerine erişebilecek. 500 milyondan fazla üyesi bulunan Sina Weibo, kullanıcılarını da Youku video içerikleri ile buluşturmuş olacak.

Youku Tudou, Çin'in en çok trafik satın alan web sitelerinden. Günlük 170 milyon görüntüleme sayısına sahip ve Sina Weibo ile yaptıpı işbirliği sonucunda, çok daha fazla kullanıcıya başarmayı da ulaşacağını söyleyebiliriz.

Weibo ile Youku arasındaki anlaşma sonrasında, mesela Weibo'da televizyon ile ilgili aramalarınızda karşınıza çıkarttığı ufak görsellerin içinde Youku videolarıyla ilgili bazı bağlantılar taşımaya başlayacak ve ön plana çıkartacak. Böylece Youku'nun izlenme oranları da artacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.