Google, Reader’ı neden kapattığını açıkladı

Google, Reader’ı neden kapattığını açıkladı

Google’ın daha önce duyurduğu gibi Google Reader’ı kapatmasına 1 aydan daha kısa bir süre kaldı. Kapanma açıklamasının üzerine büyük tepkilere neden olan karar konusunda Google şimdiye kadar çok net bir açıklama yapmamıştı.

Bunun üzerine ortaya farklı görüşler ortaya atıldı. Google’ın Google+’ı bir adım daha öne çıkartılmak istemesi, kullanıcı sayısının artmıyor olması, karlı bir operasyon olmaması ve mahremiyet sorunları Google Reader’ın kapanmasının nedenleri arasında sayılardan sadece bazıları.

Fakat sonunda konuyla ilgili sessizliği bozan Google, Reader kapatılması nedeninin kullanıcıların değişen haber tüketme alışkanlıkları olduğunu söyledi.

Google’dan Richard Gingras’ın Wired’da yer alan sözlerine göre bugün kullanıcıların haberleri akıllı telefonları yardımı ile anlık olarak ve sürekli tüketiyor olmaları Google Reader’ın artık bu ihtiyaca cevap veremiyor olmasına yol açtı.

Google Reader ve benzeri RSS uygulamalarının haberleri incelemek için kahvalatı veya akşamüzeri gibi belirli zamanlar ayıran eski modele uygun olduğunu fakat artık modelin hızla geçerliliğini yitirdiğini söyleyen Gingras, Google’ın haber tüketiminde kullanıcıların artık daha aktif bir yer almalarını istediğini belirtti.

Google’ın kullanıcılara doğru zamanda doğru bilgiyi iletmek konusuna odaklandığının altını çizmesi ise doğal olarak akıllara Google Now’u getiriyor. Yani görünüşe göre Google Reader’ın fişinin çekilmesinin nedeni Google+ değil, Google Now.

Google Now, sizler için Google Reader’ın eksikliğini kapatabilir mi bilinmez ama eğer Googl’ın değiştiğini söylediği habere erişme alışkanlıkları sizin için hala aynıysa şu yazıda yer alan Reader benzeri alternatiflere de göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.