Yandex'in yeni arama platformu Adalar Türkiye'de yayına girdi

Kısa bir süre önce geleceğini sizlere duyurduğumuz, Yandex'in yeni arama platformu ve arayüzü Yandex 'Adalar' (Islands) dünyada ilk defa Türkiye'de yayına girdi.
Yandex'in yeni arama platformu Adalar Türkiye'de yayına girdi

Yandex-Turkiye-logoKısa bir süre önce geleceğini sizlere duyurduğumuz, Yandex'in yeni arama platformu ve arayüzü Yandex 'Adalar' (Islands) dünyada ilk defa Türkiye'de yayına girdi.

Adalar adını alan yeni platformun amacı, arama sonuçlarında sadece bilgi ve dış bağlantılar sunmak yerine, web sitesi sahipleriyle işbirliği içerisine girerek kullanıcıların ihtiyaçlarını Yandex üzerinden daha hızlıca gidermelerini sağlamak.

schengen danbrown

 

Yandex Adalar'ın en büyük avantajı, artık kullanıcıların arama sonuçları sayfasını terk etmeden, buldukları sonuçlar ile etkileşime geçmelerini sağlamak. Kısacası, arama sonuçlarından kitap satın alabilecek, rezervasyon yaptırabilecek ya da online check-in yapabileceksiniz. Bunların hepsi de kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştıran özellikler.

Yandex aramalar üzerinden ürün fiyatlarını gösterdiği Market özelliği, Adalar'ın gelmesi ile daha işlevsel olacak. Yandex Adalar'ın aktif olması ve markaların da Yandex Adalar'da kendi adalarını oluşturması sonrasında,  kullanıcılar fiyatların yanı sıra satın alma butonları da görebilecek ve satın almayı Yandex Adalar aracılığıyla yapabilecek. Bununla birlikte tek işlevi tabii ki satın almalar değil, Yandex Adalar ile birlikte aramalarınızı daha hızlı yapabiliyorsunuz.

yandex-lotr

Şu anda yukarıdaki şekilde tasarımsal olarak Yandex aramaları Adalar arayüzüne geçmiş durumda ancak henüz arama sayfası üzerinden satın alma yapmak gibi özellikler kullanılamıyor. Bunun sebebi henüz iş ortaklığı yapılacak şirketlerin entegrasyonlarının tamamlanmaması, önümüzdeki haftalarda yapılacak iş ortaklıklarıyla bu özellikler çok daha aktif şekilde kullanılabilecek.

Yandex Adalar, farklı işlevlerde de kullanılabilecek. Örneğin sinema seanslarına Yandex Adalar aracılığıyla bakabilecek, gitmek istediğiniz ülkenin vize formlarına kolayca ulaşabilecek, fatura borçlarınızı ödeyebilecek, bireysel kredi hesaplayabilecek ve talepte bulunabileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.