Paylaşım ekonomisi hem yatırımcıları hem katılımcıları memnun ediyor

Paylaşım ekonomisi hem yatırımcıları hem katılımcıları memnun ediyor

LeWeb Londra 2013 hızla devam ederken paylaşım ekonomisinin tartışıldığı bir panel daha geride kaldı. Paylaşımlı ekonomi modelini uygulayan CEO ünvanlı 3 isim CNN'de iş dünyasının nabzını tutan sunucu ve muhabir Nina Dos Santos'un sorularını yanıtladı.

Panelin konuşmacıları Funding Circle kurucularından Samir Desai, AuxMoney kurucularından Raffael Johnen ve Lending Club CEO'su Renaud Laplanche idi.

Küçük işletmeler için bire bir kredi paylaşımına imkan veren bu girişimlerin yöneticilerine göre paylaşım ekonomisi hem kredi alanları hem de kredi verenleri memnun ediyor. Örneğin Funding Circle yatırımcılarına 180 gün ve üzeri yüzde yatırımlarda yüzde 6.2 gibi bir dönüş sağlandığını söylüyor.

paylasim ekonomisi leweb londra londonSamir Desai'nin paylaşımına göre gayet güvenli olan bu sistemler için İngiltere'nin sunduğu yasal düzenlemeler oldukça iyi bir noktada.

Almanya'da hizmet veren AuxMoney ise Amerikalı yatırımcılardan 12 milyon dolar yatırım alarak paylaşım ekonomisindeki büyümeyi net olarak örnekleyen bir girişim. Raffael Johnen'in inancı bu ekonominin giderek büyüyeceği yönünde ve yerel çapta çalışmak önem arzediyor.

Fransız girişimi Lending Club ise aşamalı olarak yüzde 10'un üzerine çıkan oranlarda yatırım dönüşü sağlıyor. Şirketin CEO'su Laplance da 2 milyar dolarlık bir hacmi bu kanal üzerinde kullanıma sunmak istediklerini söyleyerek pazar potansiyelini gözler önüne seriyor.

Bitcoin ve kitlesel fonlama gibi nakit akışına geleneksel modelin dışında farklılıklar getiren girişimler de paylaşım ekonomisinin bir parçası olarak görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.