LeWeb Londra'da Airbnb'nin hikayesi ve paylaşım ekonomisi konuşuldu

LeWeb Londra'da Airbnb'nin hikayesi ve paylaşım ekonomisi konuşuldu

Sizler için canlı olarak yayınladığımız ve medya sponsoru olduğumuz LeWeb Londra, ilk gününde günün ilk konuşmaları ile start aldı.

LeWeb'in kurucusu Loic Le Meur, Airbnb'nin kurucu ortaklarından Joe Gebbia ile konuştu ve bunun ardından da, Airbnb'nin topluluktan sorumlu yöneticisi ve E-staff üyesi Douglas Atkin sunumunu gerçekleştirdi.

Yapılan söyleşide ve sunumda, en çok öne çıkan konu ise paylaşım ekonomisiydi. Joe Gebbia ve Douglas Atkin, paylaşım ekonomisinin dünyanın daha iyi bir yer olması için önemli bir konu olduğunu aktardı.

Hatırlarsanız Airbnb geçtiğimiz yıl yeni bir tur yatırım almıştı ve uluslararası alanda büyümesini sürdürmeye çalışmıştı. Bu planlar kapsamında ülkemize gelen Airbnb temsilcileri, Türkiye planlarını ve Airbnb'yi de Webrazzi üzerinden paylaşmıştı.

Başlangıçta sadece 2 rezervasyon ile yola çıktıklarını aktaran Airbnb, bugün geldikleri noktada 2012 yılı sonu itibariyle, tam 4 milyon konaklamaya hizmet verdiklerini de yine verilerle açıkladı.

Joe Gebbia, girişimcilik ile de konuştu ve girişimciliğin, aslında iki noktayı farklı yollardan birleştirmek olduğunu dile getirdi. Gebbia, ayrıca geleceğin en önemli trendlerinden birinin offline ile online birleşimi noktasında nasıl bir tasarım ve kurgu yapılacağını görmek olduğunu dile getirdi.

Douglas Atkin, işin biraz daha paylaşım ekonomisi yönüyle konuştu. İşbirlikçi ekonomide bir sonraki adımın, paylaşım ekonomilerinin birbirine bağlanması olduğunu aktardı. Bu noktada benim bir örnek vermem gerekirse, mesela Airbnb üzerinden konaklayacağım yeri belirledim ancak benim bir de otomobilime ihtiyaç olduğunu varsayalım. Bu noktada, paylaşım ekonomisini destekleyen bu tarz servislerin birbirine bağlanması, bir sonraki önemli adım olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.