ERA 2013 yaz dönemi girişimlerini açıkladı, işte seçilen 10 internet girişimi

İnternet girişimleri için ABD'nin önemli accelerator (hızlandırıcı) programlarından biri olan Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA) hakkında siz Webrazzi okuyucularına daha önce çeşitli haberler iletmiştik.
ERA 2013 yaz dönemi girişimlerini açıkladı, işte seçilen 10 internet girişimi

Entrepreneurs-roundtableİnternet girişimleri için ABD'nin önemli accelerator (hızlandırıcı) programlarından biri olan Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA) hakkında siz Webrazzi okuyucularına daha önce çeşitli haberler iletmiştik.

NYC merkezli program, bu Mayıs ayında 2013 kış dönemini sonlandırmıştı. ERA bugün yaptığı açıklamada 2013 yaz dönemini duyurdu. 1200'ün üzerinde başvurudan 10 tanesini olumlu olarak değerlendirip programa dahil eden ERA, söz konusu girişimlere 40 bin dolar tohum yatırımı da yapacak.

ERA girişimlere yaptığı tohum yatırımın haricinde ortak bir ofis alanı, hukuksal danışmanlık ve 200 kadar kişiden oluşan mentör ekibinin katkılarını da sunuyor.

ERA'nın 2013 yaz dönemine katılmaya hak kazanan girişimleri hemen aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Admitted.ly

admittedlu-logoAdmitted.ly özetle öğrencilerin kendileri için uygun olan üniversiteyi bulmasına yarıyor. Kişilik ve psikoloji temelli bazı testlere dayanan bir sistem inşa eden girişim; öğrencilerin bütçe, lokasyon, hedef ve ilgileri doğrultusunda kendileri için uygun bir üniversite tercihi yapmasına yardımcı oluyor.

Agola

agolo-logoAgola Twitter'ı merkezine koyan, üçüncü parti bir servis. Kullanıcılarına Twitter üzerinde sorulan soruları ve bu sorulara verilen yanıtları sunan uygulama, bir anlamda kelime işleme ve semantik-web gibi konularda önemli bir altyapı sağlamak istiyor.

ClosetDash

ClosetDash adından da anlayabileceğiniz gibi kadınların modayı takip etmesini ve platform üzerinden alışveriş yapmasını sağlıyor. ClosetDash'te alışveriş yapmak istediğiniz kategoriyi seçtikten sonra beden ve renk gibi seçimlerinizin ardından sade ve basit bir tasarımda ürünleri inceleyebiliyorsunuz.

Gigzolo

gigzolo-logoGigzolo yazarlar, fotoğrafçılar ve müzisyenler için bir pazar yeri olarak konumlanıyor. Platformda sanatsal performans gösterecek olan kişileri; online konuşma, fiyat kıyaslama, galeriler ve yorımlar ile seçebilmek mümkün.

Machinio

machinio-logoMachinio kullanılmış veya sıfır durumda olan endüstiriyel araç ve makinalar için bir arama motoru. Platform bünyesinde şimdiden yarım milyon içerik bulunduruyor.

Metropolist

metropolist-logoMetropolist fikir olarak duymaya çokca alıştığımız bir noktaya dayanıyor: sosyal tavsiye sistemi. Metropolist'te arkadaşlarınızın veya platformda bulunan ve sizinle aynı zevkleri paylaşan diğer kullanıcıların tavsiyeleri doğrultusunda yeni mekanlar keşfedebiliyorsunuz.

Nutmeg Education

nutmeg-logoNutmeg öğretmenlere daha kolay bir şekilde sınav, quiz ve ödev hazırlama şansı sunuyor. Nutmeg'de öğrenciler analiz edilerek soru bankasından öğrenci bazlı soru çekmek mümkün.

Piiku

piiku-logoPikuu için insanların video izleyerek para kazanmasını, daha doğrusu ücretli bir hizmeti ücretsiz kullanmasını, sağlayan yeni nesil bir video reklamcılığı platformu diyebiliriz.

Rockerbox

rockerbox-logoMobil temelli bir girişim olan Rockerbox, ürün keşfetme konusunda yeni bir açılıma imza atıyor. Akıllı sistemi ile kullanıcılarına ilgilenebilecekleri ürünleri listeleyen girişim, mobil alışveriş alanında hizmet veriyor.

Tapactive

tapactive-logoİnternet ve mobil alanda spor konulu çok sayıda girişim var. Tapactive ise insanları kendi istedikleri alanlarda, hatta evlerinde spor yapmalarına olanak veriyor. Platform üzerinde takvim uygulaması ve arkadaşlarınızı davet etme gibi özellikler de var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.