Webrazzi PRO’da haftanın grafiği: Foursquare'de en çok check-in yapılan 2. ülke Türkiye

Webrazzi PRO’da haftanın grafiği: Foursquare'de en çok check-in yapılan 2. ülke Türkiye

İçerisinde yüzlerce veri ve sektör profesyonelleri için notlar barındıran Webrazzi PRO, yayına girdiği günden itibaren sizlerin yoğun ilgisiyle baş başa kaldı. Her geçen gün kullanıcılarımızdan gelen yorumlarla geliştirmeye devam ettiğimiz Webrazzi PRO'nun tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz. Platform hakkında detaylı bilgi almak için de şurayı ziyaret edebilirsiniz.

Webrazzi PRO'ya bu hafta 19 yeni grafik ve 6 tane de not girişi yapıldı. Bu 19 grafiğe baktığımızda Webrazzi'de de yer verdiğimiz yazılım testi raporu, Foursquare, WordPress, sosyal ağlar ve mobil cihazlar gibi konuların öne çıktığını görüyoruz. Sizlerin en çok dikkatini çekeceğini düşündüğümüz grafik ise Foursquare ile alakalı.

Webrazzi PRO'da ücretlendirmeye gelecek olursak; platforma üyelik için üç ayrı seçenek sizleri bekliyor: Bireysel, Startup ve Kurumsal. Üyeliklerin kişiye özel olduğu ve birden çok kişinin aynı hesabı kullanamadığı Webrazzi PRO'da 1 kullanıcı içeren Bireysel pakete 499 TL + KDV, 5 kullanıcılı Startup paketine 799 TL + KDV ve 10 kullanıcılı Kurumsal pakete de 999 TL + KDV ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.

Ayrıca Webrazzi PRO'ya üye girişi yapmadan da arama deneyimini yaşamanız mümkün. Sağ üstte yer alan arama kutusuna dilediğiniz içeriği yazarak Webrazzi PRO'dan gelen sonuçları görüntüleyebiliyorsunuz. Örnek bir akıllı telefon araması için buraya bakabilirsiniz.

Gnip'in açıkladığı rakamlara göre Foursquare platformunda en çok check-in yapılan 2. ülke Türkiye! Aşağıda bulunan grafikte tam listeyi de görebileceğiniz gibi birinciliği yüzde 28'lik bir oranla ABD alıyor. İkinci sırada bulunan Türkiye'nin yüzdelik oranı ise yaklaşık yüzde 15. Türkiye'nin ardından üçüncü sırada bulunan Brezilya 9, Rusya ise yüzde 8'lik bir değere sahip. Listedeki diğer ülkeler ise yüzde 4'ten yüzde 2'ye doğru sıralanıyor.

foursquare_uzerinde_en_cok_check_in_yapilan_10_ulke_792_
Foursquare üzerinde en çok check-in yapılan 10 ülke

Dünya çapında 30 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan sosyal ağın Türkiye'den de 2 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor. Gnip'in açıkladığı diğer bir veri de Foursquare'de check-in yapılan mekanların kategorilere göre dağılımı. Bu konuda da birinciliği kafeler alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi alışveriş merkezleri, barlar, ofis ve açık alanlar da ilk 5'i oluşturuyor.

Webrazzi PRO hakkında herhangi bir soru, görüş ya da önerinizi bize iletmek isterseniz lütfen pro (at) webrazzi.com adresini kullanmaktan çekinmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.